Sigorta Acentelerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın başkanlığında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen 7. Türkiye Sektöre

VAN 20.03.2014 15:51:11 0
Sigorta Acentelerinin Sorunları Masaya Yatırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (VAN TSO) yapılan açıklamada, Van’da faaliyet göstermekte olan sigorta acentelerinin birçoğunun acentelik sözleşmesinin bulunmaması ve yaptıkları bütün girişimlere rağmen sonuç alamamaları, faaliyetlerini sürdürmelerini engellediği kaydedildi.



Açıklamada, “Sorunun çözümü noktasında Sigorta Acenteleri İcra Komitesi nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde konu şurada gündeme getirildi. İlgili bakanlara aktarılan sorunların bir an evvel çözüme kavuşması talep edildi. 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu ile sigorta şirketlerinin faaliyet gösterdiği sigorta branşlarının kapsamında bulunan zorunlu sigortaları yapmaktan kaçınması engellenmiştir. Ancak, sigorta şirketleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren sigorta acentelerinin sözleşmelerini feshederken, yeni acentelik başvurularını da kabul etmemektedir. Bu durumda, söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşların zorunlu sigortalara erişimi engellenmektedir. Odamızın da sunduğu raporda özellikle dile getirdiği; sigorta şirketlerine, faaliyet gösterdiği sigorta branşlarının kapsamında bulunan zorunlu sigortaları yapabilmelerini teminen tüm illerde acentelik tesis edilmesi zorunluluğunun getirilmesi talebi Sigorta Acenteleri İcra Komitesi tarafından da desteklendi. İlimizin önemli sektörleri arasında yer alan sigorta acentelerimizin, acentelik sözleşmesi yapabilmelerine yönelik yapılan bu çalışmalar Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından ilgili müsteşarlıklara aktarıldı” denildi.