'Sigaranın zararları' konulu broşürler dağıtıldı

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından “Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen bir dizi etkinlik kapsamında, sahaflarda ve Van T Tipi Cezaevinde de sigaranın zararlarını anlatan broşürler ve el ilanları dağıtıl

VAN 2.06.2021 09:51:50 0
'Sigaranın zararları' konulu broşürler dağıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, 2015 yılından bu yana bağımlılık konusunda faaliyet yürüten ve bu konuda danışmanlık hizmeti veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, “Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla da tütün ürünlerinin ve sigara kullanımının zararlarına dikkat çeken bir dizi etkinlik düzenledi.

250 KİŞİYE EĞİTİM

“Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklere dair bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, gün vesilesiyle İpekyolu Gençlik Merkezi iş birliği ile Gençlik Merkezindeki kursiyerlere ve öğretmenlerine yönelik olarak toplamda 250 kişiye farkındalık eğitimi verdiklerini söyledi. 

SAHAFLARDA BROŞÜR DAĞITILDI

Gençlik Merkezindeki eğitim ardından eğitime katılan herkese sigaranın zararlarını içeren broşürler dağıttıklarını belirten Turğut, “Farkındalık için bilboardlarda çalışmalarımız oldu. Ayrıca sahaflarda da kitap alan gençlere ‘Sigaraya Hayır’, ‘Sigara Öldürür’, ‘Aktif ve Pasif İçiciliğe Hayır’ başlıklı broşürler dağıttık” dedi.  

CEZAEVİNE BROŞÜR VE AFİŞ

Sadece dışarıda olanlara yönelik olarak değil aynı zamanda cezaevinde de çalışma yürüttüklerini söyleyen Turğut, “Hayatın Renkleri Solmasın Derneği olarak aynı zamanda Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ile işbirliği içinde eğitim sınıflarımıza ‘Sigaranın Zararları’ konulu bilgilendirmelerde bulunarak el broşürleri dağıttık. Farkındalık için T Tipi Cezaevinde de afiş ve broşür dağıttık” diye kaydetti. 


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi