“ŞİDDETLE ÇÖZÜM ARAYANLAR SÖZ KONUSU“

'İSTİKRARIN BOZULMASI DENGELERİN BOZULMASINA YOL AÇTI'

VAN 6.09.2015 19:57:33 0
  “ŞİDDETLE ÇÖZÜM ARAYANLAR SÖZ KONUSU“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, koalisyon hükümetlerinin hiçbir zaman için istikrar getiremeyeceğini belirterek, bunun en somut örneğinin 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo olduğunu belirtti. Şabu, Erdoğan ile ilgili yapılan algıların hepsinin de yalan ve yanlış iddialar olduğunu söyledi.
Bölge: Fehmi Tekdur
Ak Parti Van merkez Tuşba İlçe Başkanlığı Eylül ayı danışma meclis toplantısı AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
AK Parti Tuşba ilçesi Eylül Ayı meclis toplantısına AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Tuşba Belediye Başakan Vekili Necla Orbay, Tuşba Belediye Meclis Üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Danışma toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
"İSTİKRARIN BOZULMASI DENGELERİN BOZULMASINA YOL AÇTI"
Konuşmasında istikrar konusuna değinen Başkan Şabu;  Ülkemiz 13 yıldan beridir ekonomik,sosyal ve siyasal alanda istikrarla yoluna devam ederken, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra bu istikrarın bozulması, tüm dengelerin bozulmasına yol açmış ve her türlü çabaya rağmen bir koalisyon hükümeti kurulamamıştır. Bu da gösteriyor ki koalisyonlar hiçbir zaman istikrar getirmez. Zira istikrarın olmadığı yerde ne istikbal ne istiklal ne ekonomi nede sosyal hayat olamaz. Bu istikrarı bozmak isteyenler 7 Haziran öncesi halkımıza tozpembe bir Türkiye vaat ettiler. 7 Hazirandan sonra ise ülkenin sevk ve idaresinde görev almaya cesaret edemediler. CHP saraya çıkmam derken, MHP kırmızı çizgilerin arkasına sığınarak görev almaktan kaçındı oysa sormak lazım ey bahçeli sana oy verenler senin kırmızı çizgilerinin oyuncağı mıdır? Onlar sana Devlet ve Millete hizmet etmen için oy vermediler mi? Daha seçimin akşamından itibaren muhalefete soyunman görevden kaçtığını göstermiyor mu? 13 Yıllık muhalefet rehaveti yetmedi mi? Sana oy verenlere ne zaman iktidar yüzünü göstereceksin doğrusu merak ediyoruz. Keza halkımız bir başka partiye 80 Milletvekili ile TBMM'de temsil gücünü verirken bu halkın sorunlarını TBMM'de çözsünler diye bu imkânı vermiştir. Çünkü demokrasilerde çözüm halkın iradesidir, halkın iradesi ise TBMM'dedir. Çözüm dün olduğu gibi bugün de, yarın da huzur ve kardeşliğin son adresidir" dedi.
 
"ŞİDDETLE ÇÖZÜM ARAYANLAR SÖZ KONUSU"
Çözümün hiçbir zaman için şiddetle olmaması gerektiğini hatırlatan Şabu, "Başka yollarla çözüm arayanların bu millete vereceği yegâne şey göz yaşı, kan ve hüsrandır. Barış ve kardeşliğin adresi bu değildir. Bu halkında artık huzur güven ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Halkımız artık yarından emin işinden, aşından mal ve can güvenliğinden endişe duymak istemiyor, halkımız yerinden, yurdundan, yuvasından göç etmek istemiyor. Yüzyıllardır doğup yaşadığı topraklarda hür ve özgürce yaşamak istiyor. Halkımız 30 yıldan beridir acı ve elem verici bu filmi bir daha görmek ve yaşamak istemiyor. Bu film kopsun değil artık bitsin diye haykırıyor. Fakat ne yazık ki bitmesini istemeyenler var ve bu duruma alet olanlar var! Ayrıca kimi çevreler yanlış hesap yaparak bu devletin bileğini bükeceklerini zannettiler, hem devlete ve hem de bu halka yazık ettiler. Zira bir devletin beli bükülmeden bileği bükülmez. Bu devletin beli büküldüğü zaman bu ülkede ne Türk kalır, ne Kürt kalır, ne de 76 Milyon vatan evladı. Bu ülkenin üzerinden hesabı olanların böl, parçala, dağıt projeleri var. Bu projede Kürt'ün de Türk'ün de Laz ve Çerkez'in de yok edilmesi hesabı var. Bunun sonu gaflettir, delalettir ve Felakettir bu uykudan bir an önce uyanmalıyız. Başkası bu ülkeyi sarmadan biz birbirimize sarılmalıyız. Yoksa her şey için çok geç olabilir.  Buna fırsat vermemeliyiz, ayrıca bu savaşı Recep Tayyip ERDOĞAN başlattı diyenler ellerini vicdanlarına koysunlar seçim öncesi ve seçim sonrası söylem ve eylemlerine bir baksınlar olayların tehdit ve tahriklerini gözden geçirsinler" dedi.
 
"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA İLGİLİ ALGI OLUŞTURULUYOR"
Şabu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olumsuz ifadeler kullananların bir algı operasyonu içinde olduğunu hatırlatarak, "Devletin Tahammül sınırlarını aşan vahim ölümlere sebebiyet verenleri görerek vicdanlarında değerlendirsinler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bu olayların müsebbibi olarak gösterenler geriye dönüp Kürtlerin tarihine bir baksınlar, gerek Cumhuriyet öncesi ve gerekse Cumhuriyet döneminde hiçbir hükümetin Recep Tayyip Erdoğan kadar Kürt halkına sahip çıkmadığını göreceklerdir. Kürt Halkının bugüne kadar verilmeyen demokratik, sosyal, siyasal, kültürel hak ve özgürlüklerini kim verdi? Yüzyıllardır devam eden inkâr politikasına kim son verdi? Bu halkın dilini, dinini, rengini, örf adet ve geleneklerini inkâr edenlere karşı çıkarak sorunun bedeli ne olursa olsun ben çözerim diyen kimdi? Hakir görülen bu halkı ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline kim getirdi? Doğu ve batı arasındaki kalkınmışlık farkını yapılan yatırımlarla kim ortadan kaldırdı. Bu Ülkede barış ve kardeşliğin kalıcı olması için milli birlik ve kardeşlik projesi ile çözüm sürecini başlatan kim? Kürtçe Radyo, Televizyon, kitap, dergi, müzik ve yayınları kim serbest etti? İnsanların çocuğuna, köy, yol ve sokaklarına istediği ismi koymasına engel olan zihniyeti kim değiştirdi? Üniversitelerdeki Kürdoloji bölümünü kim açtı? Daha sayamayacağımız hak ve özgürlüklerin mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan değil mi? 57.Hükümetten önceki hükümetler bu sorunu devletin demir yumruğu ile çözmeye çalışırken Recep Tayyip Erdoğan 13 yıl boyunca hep sabrederek Devletin demir yumruğunun yerine şefkatli kollarını açarken bunu hükümetin bir zaafı olarak düşünerek istismar edenler bugünün müsebbibi değiller mi. Bir gün gelecek tarih Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt halkı için verdiği mücadeleyi de yazacak bunu inkar edenleri de.!  Kürt halkı kadirşinastır, bunları unutmayacak kadar asil olduğu gibi çıkmaz yolların yolcusu olmayacak kadar da feraset sahibidir. Kürt halkı suyu getireni de testiyi kıranı da çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.