Şiddet Rüzgar Çatıları Uçurdu

Van'ın Çaldıran ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve ahırların çatıları uçtu.

VAN 13.05.2013 10:00:42 0
Şiddet Rüzgar Çatıları Uçurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çaldıran ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve ahırların çatıları uçtu.

İlçe merkezinde ve bazı köylerde kısa süre etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle birçok evin çatısı uçtu. Hasarın daha çok oluştuğu ilçenin Beyazit Mahallesi'nde oturan ve maddi durumu düşük olan vatandaşlar yetkililerden yardım istediler. Çatısı uçan mağdurlardan Necmettin Çelik; evini büyük sıkıntılar içinde inşa ettiğini belirterek, "Fakat rüzgardan dolayı evimin çatısı uçtu. Bundan ötürü evimde maddi hasar oluştu. Bu hasarı ödeyecek gücüm yok. Yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Aynı mahallede ikamet eden 25 yaşındaki mağdur Abdullah Salazer ise, olayın şokunu hala üzerinden atamadığını ifade etti. Salazer, "Birden bir gürültü koptu. Dışarı çıktığımda rüzgar çatımı uçurup komşu evin bahçesine kadar sürüklemişti. Çatıyı ayakta tutan tahtalar ve saclar gelişigüzel etrafa dağılmıştı. Çok mağdur durumdayım. Yetkilerin bu konuya el atmasını rica ediyorum" dedi.

Öte yandan, şiddetli rüzgar nedeniyle bazı vatandaşların bahçe duvarlarıyla birlikte ev duvarlarının da yıkıldığı gözlendi. - Van