-Şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Van il başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, meydana gelen şiddet olaylarına değinerek, 'Vatandaş gibi biz de bu durumdan kaygılıyız! Şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir' dedi.

VAN 7.09.2015 10:58:56 0
-Şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

PAK Van il başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, bir süredir meydana gelen olayların Van yansımalarını değerlendirdi. 
Olayların hem ilin ekonomisini hem de insanların psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini belirten Kahramaner, bir an önce olayların son bulmasını istedi.

"TURİZM ÖLDÜ"

Kentin en önemli gelir kaynağının turizm olduğuna dikkat çeken Kahramaner, yaşanan olayların ilk başta ilin turizmine darbe vurduğunu söyledi.

Olaylar nedeniyle sınır kapılarının da kapandığını ve yeniden araziye çıkma yasaklarının getirildiğini belirten Kahramaner, şöyle devam etti:

"Bu olaylar nedeniyle insanlar göç etmeye başladı. Burası göçle büyükşehir olmuş bir kent, şimdi insanlar ikinci kez buradan göçe maruz kalıyor. Van halkı bunu hak etmiyor. İnsanlar yaylasına, tarlasına çıkamıyor. İnşaat sektörü durmuş vaziyette. Turizm vardı, o da şimdi bu olaylar yüzünden durdu."

"OLAN HALKA OLUYOR"

Yaşananlara anlam veremediklerini anlatan Kahramaner, şunları söyledi:

"Adı konulmamış, hedefi belirlenmemiş, kimin ne dediği belli olmayan bir kavga hali var. İnsanlar bundan rahatsızlık duyuyor. Kimse bu olanlara destek vermiyor. Taraflar bunu çok iyi bilmesine rağmen çatışmaya devam ediliyor. Burada kaybeden yine 90'larda olduğu gibi yoksul halk oluyor. Önce köylerden kovuldular, şimdi de şehirleri boşaltacaklar."

"KAYGILIYIZ!"

Son gelişmeleri kaygı ile izlediklerini ifade eden Kahramaner, şunları kaydetti:

"Bu olaylardan halk ne kadar kaygılı ise biz de o kadar kaygılıyız. Yaşananları doğru bulmuyoruz. Bu olanlar ne halk için, ne Kürt siyaseti için bir şey ifade etmiyor. Halkın ne kadar rahatsızlık duyduğunu biz birebir biliyoruz. Van halkı çok daha olanlardan rahatsız. Depremleri yaşayan bir kent, göçleri fazlasıyla alıp sıkıntısını yaşayan bir kent. Geçmişten çok çeken ve rahat yüzü görmeyen bir kent."

"OLAYLAR DURDURULMALI"

Farklı çevrelerin bir araya gelerek olayların önüne geçmesi gerektiğini aktaran Kahramaner, "Şimdi Kobanili bir çocuğun sahile vuran ölü bedeninden söz ediliyor bu aralar. Eğer böyle devam ederse yarın öbür gün Vanlı bir çocuğun sahile vuran ölü bedenini konuşacağız. Bütün Kürt siyaset çevreleri bir araya gelip, bu olanlara bir dur demek zorunda. Bir şey yapılacaksa bunun demokratik yolları var, tartışılacaksa yolları var, şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı