Sıcaklar klima gazına ilgiyi artırdı

Türkiye'nin birçok şehrine göre sıcaklık oranları oldukça iyi olan Van'da, son zamanlarda havaların daha da ısınması, araç sürücülerini klima gazı dolumuna yöneltiyor. Sıcaklığın bastırması ile birlikte araçlarının klima gazı a

VAN 13.06.2014 11:24:50 0
Sıcaklar klima gazına ilgiyi artırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da sıcak havaların kendini iyiden iyiye hissettirmesi, araç klimalarının çalıştırmasına yol açtı. Bazı sürücüler ise klimalarını açtıklarında soğuk hava gelmediği gerekçesiyle soluğu klima gazı dolduran esnafın yanında aldı.

Birçok sürücünün klima gazının bittiğinden yeni haberi olduğunu söyleyen klima gazı dolum ustası Veysel Engin, "İnsanlarımız son raddeye gelene kadar klimayı açmıyor. Aslında bu doğru değil. Zaman zaman klimaların çalıştırılması gerekir. Yazın da, kışın da klimalar bazen açılmalı ki kendi kendini test edebilsin ve çalışsın" diye konuştu.
https://www.teknicservis.com/wp-content/uploads/2018/07/beyaz-arcelik-klima-300x225.jpg

"FAZLA YAKIT GİDER DİYE KLİMAYI AÇMAYANLAR VAR"
Aynı zamanda oto elektrik ustası olan Veysel Engin, yaklaşık iki yıldır klima gazı dolum işine girdiklerini belirterek, "Daha önce sadece oto-elektrik işi ile uğraşıyorduk. Taleplerden dolayı klima gazı dolum işine de girdik. Kardeşim bayram, oğlum Ömer ve yeğenim Yakup ile birlikte bu işi sürdürüyoruz" dedi.

Engin, bazı sürücülerin fazla yakıt gider gerekçesiyle klimayı çalıştırmadığını, bu yöntemin kesinlikle doğru olmadığını belirterek, "Bazı araç sürücülerimiz sırf fazla yakıt harcamasın diye klimalarını çalıştırmıyorlar. Aslında bu kesinlikle doğru değil. Örneğin araç klimasını çalıştırmayıp, araç camlarını sonuna kadar açanlar var. Araç camlarını açmak hem aracın hızlı gitmesini engelliyor, hem de Allah korusun yüz felçlerine bile yol açabiliyor. Oysa araç camlarını kapatıp, klimaları normal şekilde açmak aracı hem serin tutar, hem de şoförün dikkatinin dağılmamasına yol açar. Araç serinledikten sonra klima kapatılabilir. Fakat klimayı hiç açmamak ve sırf yakıt gider diye kullanmamak kesinlikle yanlış bir davranıştır" dedi.

"KLİMA GAZI DOLUMUNDA KAMPANYA DÜZENLEDİK"
Klima gazı dolumunda kampanyaya gittiklerini ve her araç için 59 TL dolum yaptıklarını anlatan Veysel Engin, "Araçlarımız için klima gazı dolumunda indirime gittik ve fiyatlarımızı aşağı çektik. 59 TL ödeyerek herkes aracına tam dolum klima gazı yükleyebilir. Son zamanlarda klima gazı dolumu için gelenlerin aracında radyatör bölümlerinde delikler olduğunu ve genelde bu bölgelerin arızalı olduğuna şahit oluyoruz. Delik olan bölümde gaz kaçağı oluşuyor. Birçok araç sürücü klima gazı boşalıp uçtuğu için boşuna klimasını açmış oluyor. Klimasını açıp soğukluk alamayanlar hemen bize geliyor. Baktığımızda radyatör veya başka bir bölgeye taş çarptığını ve delik oluştuğunu, bu yüzden de klima gazının boşaldığını görüyoruz. Bu tür durumlarda araç sürücülerini önce bir kaportacıya yönlendiriyoruz. İlgili bölümler açıldıktan sonra tekrar bize geliyorlar. Biz de uygun tamiratı ve lehimi yaptırdıktan sonra klima gazı dolduruyoruz. Bir kez daha tüm sürücüleri klimalarını kullanmaları konusunda uyarıyoruz. Araç camlarını sonuna kadar açıp klima kullanmamak kesinlikle doğru değildi. Bunu da bir kez daha hatırlatmış olalım" diye konuştu.  

Bölge: Bişar Ulutaş