‘Shopping Fest’ başlıyor

Van’ı alış verişte cazip bir kente dönüştürmeyi ve misafirleri kente çekmeyi amaçlayan Van Shopping Fest, yarın başlayacak. 15-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Van Shopping Fest' (Alış Veriş Günleri) için tüm h

VAN 14.03.2022 11:08:16 0
‘Shopping Fest’ başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan “Van Shopping Fest” öncesi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, beraberinde İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, TÜRSAB Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe ile esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
Program kapsamında Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler, Van AVM önünden başlayarak, Soydan Kavşağına kadar esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Burada yol üzerinde bulunan esnafları ziyaret eden Vali Bilmez, Van Shopping Fest’e ilişkin esnafa bilgilendirmede bulundu. İş yerleri ziyaretinde esnafla kısa süreli sohbet eden Vali Bilmez, esnafın festival beklentisi hakkındaki görüşlerini ve taleplerini dinledi. Ziyaret edilen iş yerlerine ayrıca “Van Shopping Fest” indirimli alışveriş günleri amblemleri de asıldı.

“MİSAFİRLER İLİMİZDEN MEMNUN AYRILACAKLAR”
Esnaf ziyareti sonrası değerlendirmede bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, esnaf ziyaretinin memnun edici olduğunu belirterek: “Bugün Van Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız, TÜRSAB, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimizin temsilcileri ile birlikte alışveriş festivali öncesi esnaflarımızı ziyaret ettik. Memnuniyetle gördük ki bütün esnafımız, bu nevruz süresince ilimize gelecek olan özellikle İran’dan, komşu illerden ve komşu ülkelerden gelecek misafirleri ağırlamak için hazırlar. Her bölgenin bir hassas sezonu var. Van’ın hassas sezonu da bu nevruz süresincedir. Bu festival sayesinde hem esnafımızın yüzü gülecek, hem de ilimize gelecek misafirler ilimizden daha bir memnun ayrılacaklar” dedi. 

“KAPIDA GEREKEN ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”
Pandemi sürecinde Shopping Fest’e ara verildiğini hatırlatan Vali Bilmez: “Bu sene Shpping Fest’i yeniden düzenliyoruz. Bütün bileşenlerimiz, esnafımız, tüccarımız, kurumlarımız, belediyelerimiz hepsi elini taşın altına koydular ve bir yerinden tuttular. Gördüm ki esnafımız da sürecin bir yerinden tutmuş. Esnafımız, dükkanlarını hazırlamışlar, indirimleriyle, temizlikleriyle, reyonlarını doldurmayla da alışverişe hazır olduklarını gördük. Basınımızın ilgisi de iyi. İnşallah bu festival süresince çok güzel bir hava yakalarız. Biz kapıda da gereken bütün önlemleri aldık. İran yetkilileri ile görüştük, süre uzatıldı, daha geç saatlere kadar kapı çalışacak. Kapıdan merkeze gelişler için de bütün tedbirler alındı. Ben bu festivalde görev alan bütün bileşenlerimize, kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah esnafımızın yüzü bu sezonda gülecek. Biz günlük ortalama Kapıköy Sınır Kapısı’ndan 5 bin kişi bekliyoruz. Hava yolu da çalışıyor, oradan da Tahran-Van uçak seferleri de olacak. Biz sadece İran’dan değil, Irak’tan da, Ermenistan’dan da, Gürcistan’dan da, Azerbaycan’dan da ve komşu illerimizden de insanları Van’a alış verişe ve eğlenmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

‘Shopping Fest’ başlıyor
Haber: Mehmet Selim KURT