SGK, 'kayıt dışı' denetimi yapacak

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü tarafından, Van’da kayıt dışı çalıştırılanlarla ilgili denetim yapılacak. Yetkililer, denetim öncesi ilgili kurumları ziyaret ederek bazı uyarılarda bulundu.

VAN 17.11.2021 10:33:06 0
SGK, 'kayıt dışı' denetimi yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

SGK Van İl Müdürlüğü, il bazında kayıt dışı çalıştırılanlarla ilgili olarak çalışma başlattı.
İlgili kurumları ziyaret eden yetkililer, kayıt dışı çalıştırılanlarla ilgili mevzuatı hatırlatarak, işverenlerin dikkatini çekti. 
Yetkililerin ziyaretlerde, işyerlerinde denetim yapacaklarını ve kayıt dışı çalışanlarla ilgili tutanak tutacaklarını söyledikleri öğrenildi.

VAN SMMMO'YA ZİYARET

Yapılan kurum ziyaretleri çerçevesinde SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, önceki gün Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı da (Van SMMMO) ziyaret etti.
Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, kayıt dışı çalıştırılanlar konusunun gündeme geldiğini söyledi. 
Göksoy’un, işverenlerin kendileri tarafından da uyarılması talebinde bulunduğunu belirten Şahin, “Kayıt dışı olmasın, herkes sigortasını yapsın, cezayla karşı karşıya kalmasınlar dediler. Bizim de mükellefleri bu konuda uyarmamızı istediler” dedi.

SGK VE VERGİ YÜKÜNE DİKKAT ÇEKTİ

İşverenlerin SGK ve vergi yükü altında ciddi bir ekonomik baskı altında olduğunu belirten Şahin, “Tabi bu ekonominin genel durumuyla ilgili bir konu. İnsanlarda para yok. SGK ve vergi yükü de çok fazla. Bizim uyarmamızla ya da zorlamamızla olacak bir iş değil.” diye konuştu.

SGK VE VERGİDE İNDİRİM OLURSA…

Çözümün işveren üzerindeki yükün hafifletilmesinden geçtiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:
“SGK ve vergi yükü çok fazla, biz oda olarak çözüm adına bunların indirilmesini talep ediyoruz. Bu yük fazladır, mutlaka aşağı çekilmesi lazım. Eğer yük aşağı çekilirse kimse kayıt dışı kalmaz, herkes seve seve sigorta işlemlerini yapar, kayıt dışında kalmaz, kayıt içinde yer alır. O nedenle bu yükü biraz daha aşağıya çekmek gerekiyor. Yani dediğim gibi bu iş bizim zorlamamızla olacak bir şey değil, ekonomik durumla ilgili bir durum.” 

Özel Haber: Adil HARMANCI