'Sevgi' engel tanımıyor

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı oyuncusu, 2013 yılı Kano yarışması Türkiye şampiyonu Sevgi Gülmez, spordaki başarılarına yazarlığı da ekledi. Çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlayan aynı zamanda kulüpte s

VAN 20.11.2021 11:00:15 0
'Sevgi' engel tanımıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı oyuncusu, 2013 Kano yarışması Türkiye şampiyonu Sevgi Gülmez, azmiyle yaşama tutunuyor. 
Örnek bir hayat hikayesi yaratan Gülmez, hem spor yaşamında hem yazarlık yolunda imrendiren bir rotada yoluna devam ediyor. Gülmez, aynı zamanda bir kamu kurumunda çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunuyor.

KANODA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı’nın başarılı oyuncusu olan Gülmez, gösterdiği performansla aynı zamanda diğer spor dallarında da öne çıkmayı başardı.
Gülmez, 2013 yılında Sakarya'da yapılan Türkiye Engelliler Durgunsu Kano Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi oldu.  

İLK KİTABINI 2016’DA ÇIKARDI

Beyninde oluşan hasar nedeniyle doğuştan iki ayağı felç olan ancak azmiyle ve soyadının aksine güler yüzüyle çevresinde büyük bir sempati oluşturan Gülmez, sporun yanı sıra yazarlık konusunda da iddialı işler yapıyor.
Yaşamında karşılaştıkları zorlukları kaleme alan Sevgi Gülmez, anılarını 2016 yılında “Engellerin Olmadığı Bir Dünya İçin Benim Adım Sevgi' adlı kitapta topladı. 
2 bin adet basılan kitap kısa sürede tükendi.

İKİNCİ KİTAP HAZIRLIKLARI

Sporda olduğu gibi yazarlık konusunda da devamlılık sağlamak isteyen Sevgi Gülmez, ikinci bir kitap daha kaleme aldı.
İkinci kitabını ve yazarlık konusunu gazetemize anlatan Gülmez, down sendromu hastası bir kızın hayatını yazdığı kitaba ilişkin okuduğu haberin kendisini yazmaya sevk ettiğini söyledi.
İlk kitabını yazdıktan sonra işe başladığı için bir süre yazmaktan uzak kaldığını belirten Gülmez, “İşe başlayınca bir süre hiç yazamadım, ama bu sene tekrar yazmaya başladım, şu anda ikinci kitabımı hazırlıyorum” dedi.

“HER ŞEY KÖTÜ DEĞİL, GÜZEL ŞEYLER DE VAR”

İkinci kitabının içeriğine ilişkin bilgi veren Gülmez, bir bedensel engelli olarak basket sporunda karşılaştığı olaylar dizisini yazdığını belirterek, şunları aktardı:
“Kitabımda, takım olarak basketbol sporu yaparken yaşadığım ve yaşadığımız ilginç anıları, zorlukları, güzellikleri kaleme aldım. İlk başta aklıma hep işin zor yanları geldi, o nedenle daha çok zorlukları yazdım. Ama sonradan etrafımda güzel insanlar görünce, güzel diyaloglar görünce baktım her şey kötü değil, güzel şeyler de var ve bu kez de işin güzel yanını ele aldım.”

ŞUBAT’TA YAYINLANACAK

İlk kitabının anılardan oluştuğunu ikinci kitabının ise üç ayrı kategorik öykülerden meydana geldiğini anlatan Gülmez, son kitabıyla ilgili şunları kaydetti:
“İlk kitabım anı kitabıydı, bu kitabım ise öykü kitabı. Bu kitabım üç ayrı bölümden oluşuyor. Temelinde ben varım, ama hocam ve takım arkadaşlarım da var. Üç ayrı öykü… Yeni kitabım bu üç ayrı öykünün birleşiminden meydana geliyor. Şubat’ta yayınevine vermeyi düşünüyorum.”

'Sevgi' engel tanımıyor

Özel Haber: Adil HARMANCI