SES'ten tepki

SES Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, Van'da sağlık alanında yaşanan kadrolaşmanın sonucu olarak önemli usulsüzlük ve yolsuzlukların yaşandığını söyledi.

VAN 19.04.2013 10:45:06 0
SES
Tarih: 01.01.0001 00:00

SES Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, Van´da sağlık alanında yaşanan kadrolaşmanın sonucu olarak önemli usulsüzlük ve yolsuzlukların yaşandığını söyledi.

KESK´e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nde ve sağlık kuruluşlarında son yıllarda gerçekleşen kadrolaşmanın sonucu olarak önemli usulsüzlük ve yolsuzlukların yaşandığını belirterek, gücü elinde bulunduranların istedikleri gibi hareket etmeye başladıklarını kaydetti.
Bu duruma itiraz eden herkesin sürgün edildiğini, bazılarının ise baskı ve yıldırma politikalarından dolayı tayin isteyerek başka illere gittiğini belirten Berk, "Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´nde müdürün değişmesinin ardından yeni müdür yardımcıları atanmıştır" dedi.

"SES ÜYELERİ ÜZERİNDE CİDDİ BASKILAR VAR"

Özellikle SES üyeleri üzerinde ciddi baskılar olduğunu ifade eden Berki şöyle konuştu: "Bizim de bir sendika üyemiz bu süreçte il dışına sürgün edilmiştir. Bizler ise Sosyal Hizmetlerdeki kadrolaşma ve baskı ile ilgili yıllardır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu baskılar konusunda kılını kıpırdatmayan Van Valiliği bizim yaptığımız basın açıklamaları nedeniyle hakkımızda idari soruşturma açılmasını istemiştir. Aslında bugün geldiğimiz durum yıllardır açıkladıklarımızın ne kadar doğru olduğunuda ortaya koyuyor. Kadrolaşmanın yol açtığı sorunları yaşıyoruz şimdi ve bu daha da artacak. Yakın zamanda sağlık alanında yaşanan usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili çok önemli iddiaları kamuyona açıklayacağız." diye konuştu.

Haber: Oktay CANDEMİR