Servislere Alınmayan Geçici İşçiler Mağdur Ediliyor

Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Hastanesinde temizlik personeli ile İş-Kur tarafından alınan geçici elemanların Hastane servislerine alınmadıkları ortaya çıktı. Asgari ücretle çalıştıklarını aktaran geçici elemanlar ma

VAN 23.11.2012 23:10:32 0
Servislere Alınmayan Geçici İşçiler Mağdur Ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İsmini vermek istemeyen İş-Kur geçici elemanı, Hastane yönetimi tarafından alınan karara işten çıkartılma korkusuyla itiraz edemediklerini belirterek, "Geçen sene yaşanan depremlerden sonra burada işe başladık. Yazın işten çıkarılıp kısa bir süre önce tekrar işe alındık. Geçen sene bizleri il merkezinden hastaneye götürüp tekrar şehir merkezine geri bırakıyordu. Ancak son zamanlarda hastane yönetimi bizleri de şaşırtan biz karar alarak bizleri bu servislere almıyor. Malumunuz sabah 07.30`da iş başı yapıyoruz. Dolayısıyla servislere alınmadığımızdan işe geç kalıyor, akşamları saatlerce araç beklemek zorunda kalıyoruz" dedi.

"Asgari Ücretle Çalışıyoruz"
Asgari ücretle çalıştıklarını belirten geçici işçi sözlerini şöyle devam ettirdi, "Bizler asgari ücretle çalışıyoruz. Çok iyi olanaklara sahip değiliz. Bu noktada hastane yönetimi başta olmak üzere yetkililerden buna acilen bir çözüm getirmesini istiyoruz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)