Servis Şoförlerine Seminer

Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetlere Şube Müdürlüğü 2013-2014 eğitim öğretim yılı kapsamında öğrenci taşıyan servis şoförlerine seminer verdi.

VAN 14.09.2013 16:46:59 0
Servis Şoförlerine Seminer
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetlere Şube Müdürlüğü 2013-2014 eğitim öğretim yılı kapsamında öğrenci taşıyan servis şoförlerine seminer verdi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan'dan sonra kürsüye çıkan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, şoförlerin sıkıntılarını dile getirdi. Servis şoförlerinin sıkıntılarının had safhalarda olduğunu ifade eden Alpaslan, "Bir yıl boyunca çalışmayan sadece okul dönemlerinde çalışan servis araçları, okulların kapanmasıyla araçlarını bağlamak zorunda kalıyorlar. Ama servis araçlarını çalışma tarihi olan okul başlangıcı velilerimizin ve halkımızın taleplerini göz önünde bulundurmaktan dolayı istediği parayı alamadığına ben şahidim. Biz bunları son çıkan yönetmelikle Esnaf Sanatkarlar Odası'ndan almaya çalışıyoruz ve aldık. Ama halkımızın şu anki maddi durumunu göz önünde bulundurarak Türkiye çapında en ucuz öğrenci taşımacılığını yine Van'da yapıyoruz. Biliyorsunuz araçlarımız enjeksiyonlu, kötü ya da kaçak akaryakıt yakmıyor. Enjeksiyonlu araçlarımız tamamen garanti kapsamında ve dünyada şu anda en pahalı akaryakıtı yakan ülkelerden birisi olmamızı rağmen en ucuz taşımacılığı yapıyoruz" dedi.

Van Emniyet Müdürlüğü'nün halka en iyi hizmeti verebilme çabaları içerisinde olduğunu da sözlerine ekleyen Alpaslan; "Güven içerisinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı evlerinden okula, okuldan da evlerine götürmek bizim boynumuzun borcudur. Aracımıza her binen çocuk en az kendi öz çocuğumuz kadar kutsal ve değerlidir. Her çocuğun canı bizim kendi çocuğumuzun canından daha kıymetli. Çünkü onlar bize emanet ediliyor. İşte bu emanetlere en iyi hizmetleri verme çabası içerisinde olan başta Van şehri olmak üzere siz değerli esnafıma yeni çalışma hayatınızda başarılar dilerken, çocuklarınızla birlikte kazasız belasız, inşallah okullar kapanana kadar sıfır kaza ile hiç kaza olmamış, hiçbir vukuat işlenmemiş, hiçbir çocuğumuza sorun gitmemmiş bir yıl geçiririz. Yeni eğitim öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu.

Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Kara da, amaçlarının Türkiye'deki trafik sorunu ile birlikte Van'daki trafik sorununu da çözmek olduğunu belirtti. Sürücüleri, vatandaşları ve çocukları en iyi şekilde bilinçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Kara, sorunlara birlikte çözüm bulma amacında olduklarını kaydetti.

Kara'nın konuşmalarını slayt sunum eşliğinde sürdürmesinin ardından toplantı sona erdi.