Serhad FM’den İki Yeni Program Daha

Van’ın sevilen radyosu Serhad FM, ‘Ticaret Ahlakı’ ve ‘Nur Aynasından Yansımalar’ adlı iki yeni programla dinleyicileriyle buluştu.

VAN 18.09.2013 21:59:01 0
Serhad FM’den İki Yeni Program Daha
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konuyla ilgili bilgi veren Serhad FM genel yayın yönetmeni Abdulvahap Akkay, Serhad FM olarak yayın hayatına başladıkları ilk günden beri sürekli yeni programlar yapmayı ve bu yeni programlar vesilesiyle toplumda ihtiyaç duyulan manevi eksiklikleri giderme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Yayın hayatları boyunca ihtiyaç duyulan birçok yeni program sunduklarını ifade eden A. Vahap Akkay, “Bunlar içerisinde Aile hayatı, toplumsal sorunlar ve bunların çözümü, siyer, hadis, tefsir vs. konularını etraflıca işleyen ve yeni bir toplumun inşası için ihtiyaç duyulan her konuyu İslami çerçevede kardeşlerimizle paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Yılda iki yayın dönemi ve birbirinden farklı programlar

Yılda iki yayın dönemiyle dinleyicilerinin karşısına çıktıklarını belirten Akkay, “Sizde takdir edersiniz ki bir yıl içerisinde yaklaşık iki yeni yayın dönemi ve yeni programlar hazırlamak kolay değil; ama imkânsızda değil bunu da biliyoruz ve imkânlarımız el verdikçe yeni programlarla yayın hayatımızı sürdürüyoruz. En son ‘15 Martta 15 yeni Program’ adıyla yeni bir yayın dönemine girmiştik. Bu noktada hep olumlu yönde tepkiler alıyoruz. Bu vesilesiyle dinleyici kitlemiz de hamd olsun arttı. Bu yeni programlarımız vesilesiyle örtünen bacılarımız namaza başlayan kardeşlerimiz olduklarına şahit olduk” ifadelerini kullandı.

İşte yeni iki program!

Yeni yayına giren programlarla ilgili bilgi veren Akkay, “Bunların birincisi ‘Ticaret Ahlakı’. Bu programda İslam’ın ön gördüğü ticaret ve bu ticaretin esaslarını işliyoruz. Hepimiz ister istemez günlük hayatımızın önemli bir bölümünde farkında olmasak da ticaret yapıyoruz ve kendimizi bu ticaretin içerisinde buluyoruz. İslam nasıl ki hayatımızın tümüne hükmediyorsa Ticaretimize de hükmetmeli. Çünkü İslam hayatın tümünü kapsayan bir hayat nizamıdır. İslam da ticaretin esasları, yine toplumun başına büyük bir bela gibi çöken faiz konusu ve tüm bunlarla birlikte Van’ımıza yapılan yatırımlar, çalışmalar gibi konularda konuşlarımızla çeşitli bilgiler veriyoruz. Ticaret Ahlakı programı her Pazartesi saat 18 de yayında olacak inşallah. Bir diğer programımız ise ‘Nur Aynasından Yansımalar’ Bu programda da Bediüzzaman Said Nursi’nin risalelerinden kesitler ve toplumun içinde bulunduğu buhrandan kurtulması için çözümler sunuyoruz. Günlük hayata dair önemli konular işleniyor. Her hafta Çarşamba günü saat 17 de ihtiyaç duyduğumuz, eksikliğini hissettiğimiz İslami bir toplumun inşası için gerekli olan İslami yaşamın esasları ve gerekleri işleniyor” şeklinde konuştu.

Dinleyicileriyle geniş bir aile olduklarını ifade eden A.Vahap Akkay, Yayın hayatına başladıkları ilk günden bu yana İslami bir hassasiyetle yayın hayatlarını sürdürdüklerini ve bu anlamda kentin İslami sesi olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Vanolay / Murat Dalgın