_Sergimize gençlerin ilgisi yoğun oldu

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, Van Müzesi’nde düzenlenen serginin 13 Mart’ta sona ereceğini hatırlatarak, “Sergimize gençlerin ilgisi yoğun oldu. Bütün Vanlı hemşerilerimizi sergimize bekliyoruz” dedi.

VAN 11.03.2022 11:24:31 0
_Sergimize gençlerin ilgisi yoğun oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Van Müzesi geçici sergi salonunda, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla “Geleneksel El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatları” karma sergisinin açılışı yapılmıştı. 

SERGİDE NELER VAR?

Karma sergide Van Kilimi, Van Savatlı Gümüşü, Çömlekçilik, Sedef Kakma, İğne Oyası, Hüsn-i Hat, Ebru, Kaligrafi, Çini ve Katı sanatlarından oluşan eserler yer alıyor. 
 

13 MART’A KADAR AÇIK

Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla açılan sergi, 13 Mart tarihine kadar açık olacak.

ENÇOK GENÇLER İLGİ GÖSTERİYOR

İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, herkesi sergiye beklediklerini söyledi.
Sergiye gençlerin büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Uslu, “Sergimize gençlerimizin ilgisinin yüksek oldu, bu bizi mutlu etti. Bu kadar genç insanın sergimizi merak edip gezmesi, geleneksel sanatlarımızın geleceği açısından önemlidir. İnşallah ileride bu gençlerimizin eserlerinin sergilendiği etkinlikleri düzenlemek de nasip olur. Sergimizin ziyaret edilebileceği son tarih 13 Mart'tır. Bütün Vanlı hemşerilerimizi sergimize bekliyoruz” diye konuştu.
Haber: Adil Harmancı