Serbet Kalan BDP'li Başkan Kaya, Kutlamaları Kabul Etti

Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya ve 8 tutuklu sanığın dün serbest bırakılması ardından Kaya ve beraberindekiler kutlamaları parti binası bahçesinde kabul etti.

VAN 30.03.2013 17:09:42 0
Serbet Kalan BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya ve 8 tutuklu sanığın dün serbest bırakılması ardından Kaya ve beraberindekiler kutlamaları parti binası bahçesinde kabul etti.

Tahliye edilen Belediye Başkanı Bekir Kaya ve arkadaşları BDP İl Binası bahçesinde kutlamaları kabul etti. Yüzlerce kişi Kaya ve arkadaşlarına 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti. Burada açıklama yapan Kaya, savcının kendilerinin ilk gün söylediklerini teyit ettiğini belirterek, "Biz süreçten ve savcı beyin bunu dile getirmesinden mutluyuz. Bizim şiddetle hiçbir bağımız yoktu. Yasaları ihlal eden hiçbir bağımız da yoktu. Ama varsın bu siyaset değişecekse biz bundan memnuniyet duyarız. Yaklaşık 4 ay önce bunu söylüyorduk. O zaman yargı bunu kabul etmiyordu. Ama Türkiye'de ortak akıl yaratıldı. Dün tahliye edildik ama binlerce arkadaşımız bu operasyonlar kapsamında tutuklu bulunuyor. Umarım onlar da en kısa sürede özgürlüklerine kavuşurlar" diye konuştu.

Kaya ve 8 kişinin tahliye edilmesi ardından Van Valisi Münir Karaloğlu ve Ak Parti Milletvekili Ertuğrul Günay'ın sosyal paylaşım sitesi üzerinden 'Geçmiş olsun' dileklerini de değerlendiren Kaya, "Siyasetçilerin ve kamu temsilcilerinin 'Geçmiş olsun' dileklerini iletmesi normal bir şey. Nezaketlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Sonuçta siyasettir farklı bakabiliriz dünyaya. İnsani bir tavır sergilemeleri normal ve kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaya, Kürt sorununun yüzlerce yılın hatası olduğunu ama şiddet sarmalından kurtulmak için 20 yıl geç kalındığını söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"Böyle de olsa en azından insanların bu çatışmalarda hayatlarını kaybetmeyeceğini düşünmek böyle hayal etmek bizede mutluluk veriyor. Umarım bu süreç çok küçük hesaplara heba edilmez. Ama ortak aklı iyi görüyoruz. Şuanda hükümet kanadında çok somut bir yol haritası göremiyoruz. Fakat kullanılan dil, 3-4 ay önceye göre çok farklı bir uslüp kullanılıyor olması, iyi niyet mesajları bizleri umutlandırıyor."