Şemsibey ve Beyüzümü Tarihinde İlk Kez Asfaltla Tanıştı

Van Belediyesi'nin sezon sonuna kadar kent merkezi ile birlikte 34 bölgede yapacağı 250 bin tonluk asfalt serimi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

VAN 18.09.2013 21:12:55 0
Şemsibey ve Beyüzümü Tarihinde İlk Kez Asfaltla Tanıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mahalle olduğu tarihten bu güne kadar asfalt ile tanışmayan Şemsiyebey mahallesindeki çalışmalarını tamamlayan ekipler mahallenin bütün yollarının çoğunda asfalt serimi yaparak çalışmalarını tamamladı. Mahallede 10 km'lik asfalt serimini yapan ekipler mahallenin servis yolları başta olmak üzere mahallenin birçok sokaklarını da asfaltlayarak yollarını yeniledi. Yapılan çalışmalardan oldukça memnun olan mahalle sakinleri Belediye Başkanı Bekir Kaya ve tüm belediye çalışanlarına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

"Beyüzümü Mahallesi'ne 6 kilometre asfalt"

Belediye ekipleri Şemsibey mahallesindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından bu seferde yine bu güne kadar yollarında hiç asfalt görmemiş Beyüzümü mahallesine geçti. Sezon içerisinde mahallenin birçok noktasında altyapı çalışması yapan ekiplerin, ardından belediyenin asfalt ekibi bu mahalledeki asfalt serimi çalışmalarını başlattı. Mahallede6 kilometreasfalt serimi yapacak olan ekipler çalışmalarına başlarken mahalle sakinleri de çalışmalara katılarak asfalt serimi yapan ekiplere destek veriyor.

Mahalle Sakini: 1988 yılından beridir mahallede ilk kez asfalt yapıldı

"1988 yılından itibaren bu mahallede oturuyorum ve ilk defa mahallemizde asfalt görüyorum" diyen mahalle sakinlerinden Zübeyir Tonga isimli mahalle sakini yapılan hizmetlerin kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. Tonga "Belediyemizden çok razıyız. Zaten bu belediyenin gelmesi ile birlikte kentimiz bir şeylere benzedi. Bu belediyemiz olmamış olsaydı yollarımızdaki çukurlardan geçilemezdi. Bundan önceki AKP belediyesi bize ve kentimize hiçbir çalışma yapmadı. Biz BDP belediyesi sayesinde hizmet ve çalışma ile tanıştık. Belediyemiz halkı ile iç içedir, başkanımız yine öyle. İnsanlarımız belediyesini ve başkanını tanıyor artık.1988 den biridir buradayız, ilk defa yol, su ve kanalizasyon bu dönem gördük. Başkanımızdan ve belediyemizden yalnız biz tek değil tüm halkımız çok memnun. Ben esnafım merkezdeki iş yerimin önünde geçilmez çukurlar vardı ve yıllardı hep öyle idi. Belediyemiz tüm çarşı merkezini yeniledi. Tüm esnaflar bunu görüyor ve biliyor. Başkanımız Van'ımızı yeniledi. Kendilerine çok çok teşekkür ederiz. Belediyemiz olmadan önce bizler sadece belirli yerlerde yama görüyor ve biliyorduk. Ama belediyemizin kentte yaptığı çalışmaları bizde, çocuklarımızda asfalt gördük, su gördük, Başkanımız Bekir Kaya ve tüm belediye çalışanları ile guru duyuyoruz hepsine çok teşekkür ederim" dedi.