Şemsettin Bozkurt, "Bütün özel kurumlar neden Van değil de Erzurum’da?"

Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği (VOSİAD) başkanı Şemsettin Bozkurt Turizm kenti olan Van’da olması gereken kurumların neden Erzurum’da olduğunu sordu.

VAN 20.12.2019 18:01:46 0
Şemsettin Bozkurt, "Bütün özel kurumlar neden Van değil de Erzurum’da?"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği (VOSİAD) başkanı Şemsettin Bozkurt Turizm kenti olan Van’da olması gereken kurumların neden Erzurum’da olduğunu sorarak sosyal medya hesapları üzerinden yetkililere seslendi.

İran, sınırlarına sahip olan ve Irak Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan’a en yakın il olan Van’da konsolosluk yok, her hangi bir sınıra sahip olmayan ve turizm potansiyeli konusunda Van’dan daha aşağı sıralamalarda yer alan Erzurum bütün kurumsal firma ve resmi kurumlara sahip.

izmir escort

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yetkililer yüklenen Bozkurt, “Erzurum’un hiçbir ülkeye sınırı yok ama İhracatçılar Birliği Erzurum’da. Van’ın İran’a kara sınırı yaklaşık 300 Km ama İran Konsolosluğu Erzurum’da. Van’ın gözü kulağı olan TRT Van Radyosunun kapısına yaklaşık 30 yıldır kilit vurulduğu için Vanlılarda TRT Erzurum Radyosunda.” Şeklinde bir paylaşım yaparak kette farkındalık oluşturmak istedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi