Selvi: Muhalefet son kale için direniyor

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, seçimlerin mağlubunun ‘cemaat partisi’ olduğunu belirtirken muhalefetin yeni hedefinin ‘son kale’ olarak görülen Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını söyledi.

VAN 3.04.2014 11:31:18 0
Selvi: Muhalefet son kale için direniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Selvi: Selvi, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından enstitüde düzenlenen "30 Mart Seçimlerinin Değerlendirilmesi" panelinde yaptığı konuşmada , seçim sonuçlarının herkes tarafından analiz edilmesi gerektiğini belirtti.

Seçimde yerel yöneticilerinin başarıları ve başarısızlıklarından ziyade, Türkiye'nin geleceğinin oylandığını ifade eden Selvi, muhalefetin alınan sonuçlar sonucu cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine çalışmaya başladığını kaydetti.

Son yerel seçimlerde muhalefetin cemaatin ürettiği politikalar üzerinde hareket ettiğini dile getiren Selvi, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının yerel seçim kampanyasından daha sert olacağını, bundan da muhalefetin cumhurbaşkanlığını "son kale" olarak görmesinin etkili olduğunu söyledi.

Selvi, seçimlerin görünmeyen bir partinin bulunduğunu, onun da "cemaat partisi" olduğunu ifade ederek, "Seçimin mağlubu açık ve net şekilde 'cemaat partisi' oldu" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ

SDE Tarih ve Toplumsal Hafıza Araştırmaları Koordinatörü Orhan Miroğlu da Türkiye'nin yerel seçim yaşamadığını küresel bir seçim yaşadığını belirterek, Fransa basının dahi ülkesindeki yerel seçimden daha çok Türkiye'deki seçimi sayfalarına taşıdığına dikkati çekti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, AK Parti açısından bir başarısızlık olmadığını hatta bazı yerlerde BDP açısından başarısızlığın bulunduğunu ifade eden Miroğlu, "HDP'nin başarısız bir proje oldu" dedi.

BDP'nin "Türkiyelileşme" açısından HDP'ye göre daha üstün yönlerinin olduğunu vurgulayan Miroğlu, Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonlarının hedefinde Çözüm Süreci olduğunu ama seçimlerle birlikte Çözüm Süreci'nin rüştünü ispat ettiğini vurguladı.

TÜRKİYE DERİN BİR DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDE

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İşaya Üşür ise Türkiye'de bir süredir 1990'larda ortaya çıkan yeni sermaye ile geleneksel sermaye arasındaki çatışmaya sahne olduğunu belirterek, iki sermaye grubu arasında en belirgin çatışmanın Gezi olayları sürecinde yaşandığını söyledi.

İki sermaye grubu arasındaki çatışmanın 30 Mart'taki yerel seçimlerde ideolojik bir şekilde sunulduğunu ifade eden Üşür, Türkiye'nin derin bir dönüşüm içerisinden olduğunu dile getirdi. Türkiye'de sınıfların yeniden oluştuğunu, zarların yeniden atıldığını savunan Üşür, yaşanacak dönüşümün sermaye gözetiminde yaşanma ihtimalinin de seçenekler arasında olduğunu kaydetti.