Selehaddin Eyyubi gibi Şeyh Said gibi Allah’ın dinini yeryüzüne

Kendilerini cesaretleri ve izzetli duruşuyla İslam’ın emin bekçiliğini yapan insanlar olarak tanıdığımız Kürt halkı,

VAN 5.09.2015 18:11:06 0
Selehaddin Eyyubi gibi Şeyh Said gibi Allah’ın dinini yeryüzüne
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye’de Kardeş Kavgasının Kaynağı Demokrasidir

Seçim zamanı, parti başkanlarının dillerinden düşürmedikleri “Analar Ağlamasın”, “Akan Kan Dursun”  gibi söylemlerinde ne kadar da samimiyetsiz olduklarını bu günlerde çok iyi idrak etmekteyiz. Kardeşi kardeşe düşüren ve bunun üzerinden siyaset olanağı tanıyan en azından yaşanan bu sıkıntılı süreci seçim malzemesi olarak siyasi partilere sunan demokrasinin kendisidir. 

7 Haziran seçimlerinin ardından parti başkanlarının açıklamaları Demokrasinin kazandığı yönündeydi lakin seçimlerin kazananı Demokrasi, insanlar arasındaki problemleri çözemediği gibi kazandığı seçimle ülkeyi ateş çemberine sürükledi. Demokrasi bayraktarlarının “halkların kardeşliği”  sözleri yerini “halkların kini” gerçeğine bıraktı.

Kendilerini cesaretleri ve izzetli duruşuyla İslam’ın emin bekçiliğini yapan insanlar olarak tanıdığımız Kürt halkı, bugün demokrasinin havariliğini yapan ve komünizm zihniyetine sahip partilerin siyaset malzemesi haline dönüştürülüyor. Selehaddin Eyyubi gibi Şeyh Said gibi Allah’ın dinini yeryüzüne hâkim kılmak için çalışan insanların torunlarına Şer bulaştıran yine bu köhne demokrasi fikri ve onun bekçileri değil mi?

Kürt halkının asıl temsilcileri, Ataları olan Şeyh Said gibi Selahaddin Eyyubi gibi Allah’ın dinini yeryüzüne hâkim kılmak için çalışan muhlis İslam davetçileridir. Cumhuriyet tarafından yıllarca zulüm görmüş Kürt halkının kurtuluşu, zulmün kaynağı olan demokraside değil bilakis İslam’ın yönetim nizamı olan Hilafettedir.  Osmanlı Hilafet Devleti döneminde Kürdistan, alimlerin yetiştiği bir beldeydi şimdilerde ise ellerini kardeşlerinin kanlarına bulayan bir Kürdistan oluşturdular halbuki Hilafet Devleti döneminde kardeşinin ayağına batan dikeni, kendi gözlerine arzulayan İslam kardeşliğiyle yetişiyordu Kürt halkı…

Yüzyıllar boyunca İslam’ın aziz bekçiliğini üstlenmeleriyle tanıdığımız ve İslam’ı birçok bölgeye Cihad yoluyla götüren Türk halkı da batının kirli oyunu demokrasiden nasibini aldı maalesef,  Öyle ki Demokrasiden hemen önce! İslam şeriatını tatbikte korumada ve yaymada öncülerden iken şimdi çeşitli siyasi partiler eliyle Faşizm, Kapitalizm, Kemalizm gibi demokrasinin teminatı olan bu fasid fikirlerle kuşatılıyorlar.

Türk Halkının asıl temsilcileri ise Fatih Sultan Muhammed’ler, Sultan Abdülhamid’ler gibi İslam’ın yönetim nizamını hayat sahasında var etme mücadelesi içinde olan yiğit İslam davetçileridir.  Genelde Osmanlı sınırları içindeki tüm halklar özelde ise Türk Halkı 3 Mart 1924 yılında Hilafetin ilgasıyla fikri anlamda büyük bir değişimle özlerinden koparılmıştır.Yıllarca İslam’a hizmet etmiş, İslam’ın adaletinin yeryüzüne yayılması için tüm cehtlerini harcamış Türk Halkının yerini Demokrasi eliyle ifsat etmeye çalışıyorlar

Bu durumdan kurtuluşları ise, onları İslam’dan uzaklaştırarak batılı hayat tarzına yakınlaştıran Demokrasiden ve diğer beşeri zihniyetlerden koparak,İslam’a ve onun yönetim şekli olan Hilafete yönelmeleri ile gerçekleşecektir.

Gelin Kardeşlerim toplumsal anlamda kardeşliğimizi bize hissettirecek 2. RaşidiHilafet için çalışalım. Demokrasiden ve onun kirliliğinden yüz çevirip, İslam’ın berraklığını tercih edelim. Bizleri izzetli ve şerefli kılan İslam’ın, yeryüzüne hâkim olması için tüm gücümüzü harcayalım. Kardeşliğimizi bizlere unutturan beşeri fikirleri ellerimizin tersiyle itip, bizleri kardeş kılana hamd ederek, üzerimizdeki insan fıtratına aykırı sistemi kaldırıp atalım ve Rabbimizi razı etme yolunu tercih edelim.

Yarın rabbimizin huzurunda hesap verirken,  hesabımızı hafifletecek fikirleri dava edinelim. Rabbimizi öfkelendirecek beşer ürünü ideolojilerden yüz çevirip, Allahı razı etmeye çalışalım ki vaadi bizlerin elleriyle gerçekleşsin.

"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allah'tan korkup sakının; umulur ki esirgenirsiniz." ( Hucurat, 10 )

"Allah, sizlerden iman edip salih amel işleyenleri, kendilerinden öncekilerini yeryüzünde halife kıldığı gibi, onları da yeryüzünde halife kılacağını, onlar için seçtiği dinleri (islam) yeryüzünde hakim kılacağını (geçirdikleri) bu korkularını güvene çevireceğini vaadetti." ( Nur 55)