Sektör çalışanı kadınlara, tek çatı altında buluşma çağrısı

Ağır iş şartlarından dolayı bedensel kuvvet gerektiren sektörlerden biri olan halı yıkama sektöründe faaliyet yürüten kadınlara yönelik, Müstakil Halı Yıkamacı İş Adamları Derneği (MÜHİAD) Kadın Girişimciliği Komite Başkanıl?

VAN 10.02.2021 09:57:48 0
Sektör çalışanı kadınlara, tek çatı altında buluşma çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

MÜHİAD Kadın Girişimciliği Komite Başkanı ve Genel Sekreteri İş Kadını Esra Gürcan, halı yıkama ve temizleme sektöründeki zorluklara değinerek, fiziki iş gücünün ağır olmasından dolayı sektörde çalışan kadın sayısının erkek sayısına oranlara daha az olduğunu söyledi. 
Çağrısında, halı yıkama sektöründe faaliyet yürüten kadınların karşılaştığı ağır iş şartlarının el birliği ile birlikte aşılacağının mesajını veren İş Kadını Gürcan, bu anlamda kadınların tek çatı altında toplanmaları gerektiğini belirterek: “Dernek olarak kadın girişimcilerin her şekilde, hangi ilde olurlarsa olsunlar, elimizden geldiğince yasal hakları, resmi iletişimleri, sektörel eğitimleri ve girişimcilik eğitimleri konusunda desteklemeye hazırız. MÜHİAD ile en sağlam ve kaliteli çalışmalarla var olmak için bizimle yol izleyebilirsiniz” dedi. 
MÜHİAD Kadın Girişimciliği Komite Başkanı ve Genel Sekreteri İş Kadını Esra Gürcan, şu ifadeleri kullandı: “Halı yıkama ve temizleme sektöründe fiziki iş gücünün ağır olması, kadınların maalesef ekonomik olarak zayıf bırakılması ve en önemlisi de toplumun bu mesleğe tamamen erkek işi olarak bakması nedeniyle sektörde kadın meslektaşlarımızın sayısı erkek meslektaşlarımıza oranla düşüktür. Fakat sayımız az görünse de Türkiye geneli kadın girişimciler olarak hep birlikte bir çatı altına toplanarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kadın girişimcilerimizin aslında ne kadar güzel çalışmalar yaptığını, ne çok emek verdiğini ve sektördeki yerinin önemini belirtmek istedik ve MÜHİAD Kadın Girişimciliği Komitesi olarak başarıyoruz da. İş birliği ve güç birliği içinde tek ses olarak sektör için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. MÜHİAD, Türkiye'de sektörün en sağlam çalışmalarını yapan ve yürüten bir dernek olmasının yanı sıra kadın girişimcilerin sayısının çoğalması için de elinden geleni yapıyor. Kuruluşumuzdan bu yana bir çok ilden bize ulaşarak iş yeri açmak isteyen kadınlarımız oldu ve biz MÜHİAD Kadın Girişimciler Komitesi olarak elimizden gelen her türlü bilgi paylaşımı, danışmanlık ve desteği sağladık ve bu destekleri vermeye de devam edeceğiz. Dernek olarak kadın girişimcilerin her şekilde, hangi ilde olurlarsa olsunlar, elimizden geldiğince yasal hakları, resmi iletişimleri, sektörel eğitimleri ve girişimcilik eğitimleri konusunda desteklemeye hazırız. MÜHİAD ile en sağlam ve kaliteli çalışmalarla var olmak için bizimle yol izleyebilirsiniz.”

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi