‘Şehr-i Tuşba’da şiir şöleni’ yarışması sonuçlandı

Tuşba Belediyesi’nin, Van’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı’nın 100. Yıldönümü nedeniyle bu sene ilkini düzenlediği ‘Şehr-i Tuşba’da Şiir Şöleni’ yarışması sonuçlandı.

VAN 3.04.2018 15:35:48 0
‘Şehr-i Tuşba’da şiir şöleni’ yarışması sonuçlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Van Yazarlar ve Şairler Birliği’nin (VAYAB) ortaklaşa düzenlediği 1.Ulusal ‘Şehr-i Tuşba’da Şiir Şöleni’ Seçici Kurulu Üyeliğini Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Doç. Dr. Melih Erzen, VAYAB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Adıyaman, Yazar Müştehir Karakaya ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu yaptı.
 
 
 
Tuşba Belediyesi’nin Van’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı’nın 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve 282 eserin katıldığı yarışmanın değerlendirilmesi ile ilgili bilgi veren Seçici Kurul üyelerinden Prof. Dr. Zeki Taştan, şiirlerin değerlendirirken her birinin 5 ayrı elemeden geçtiğini söyledi. Yapılan elemenin sonunda her jüri üyesinin adil puanlama sistemi ile yaptığı eleme sonucu finale 40 eser kaldığını dile getiren Taştan, “Yapılan değerlendirme sonu 40 eser içinde 5 eser ödüle layık görülürken, şiirsel özellikleri olan fakat ilk 5’e giremeyen 3 esere ise jüri özel ödülü verilmiştir” dedi. 
 
 
Yapılan değerlendirme sonucunda; İbrahim Şaşmaz birinci, Hasan Sevinçhan ikinci, Huriye Erdoğan üçüncü, Buğra Bıçak dördüncü ve Fuat Oskay ise beşinci oldu. Ümit Kayaçelebi, Mustafa Doğan ve Hacer Ertürk’ün gönderdikleri şiirler ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Yapılan değerlendirmenin sonucunda Türkiye’nin dört bir yanından katılımın olduğu ifade eden Taştan, “Yarışmaya sadece Van’da değil, Türkiye’nin farklı bölgelerinde katılımın olduğunu gördük” ifadelerini dile getirdi. .
 
 
 
Birbirinden değerli olan Seçici Kurul Üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise yarışmaya duyulan ilgiye bakıldığından bu tür etkinlikleri daha sık yapmalarını gerektiğini anladıklarını söyledi. Başkan Özgökçe, “Tuşba Belediyesi olarak Bölgemizde ve ilimizde hep ilkleri yaşatıyoruz. şehrimizin güzelliklerini ortaya çıkartabilmesi anlamında bu kültürel faaliyetlerimizin artırarak devam ettireceğiz. Başta Van Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri olarak burada sadece işimiz asfalt, parke taşı döşeme değildir. Sosyal belediyecilik anlamında da faaliyetler yürütmemiz gerekir. Bunlarla birlikte Tuşba Belediyesi olarak bu yıl ulusal olarak ikincisini düzenlediğimiz ‘Cennet Vatanım Türkiye’ konulu fotoğraf yarışmamıza da 3 bin civarında eserin katıldığını belirtmek isterim. Bu da bize Van’ın sanat, kültür ve medeniyetin başkenti olduğunu gösteriyor. Bu güzel yarışmamızın sonucunda emek verip objektif değerlendirmelerinizden ötürü hepinize teşekkür ederimiz. Tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi.