Şehit Aileleri Dernekleri Konfederasyon kurdu

Van ve bölge illerindeki Şehit Aileleri Dernekleri, konfederasyon kurarak tek çatı altında toplandı.

VAN 18.08.2021 13:21:45 0
Şehit Aileleri Dernekleri Konfederasyon kurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şehit aileleri dernekleri olarak konfederasyon kurduklarını söyleyen Van Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki, “Van, Hakkari, Elazığ, Kırşehir, Adana, Sivas, Tokat, Ağrı, Siirt, Iğdır, Bitlis, Osmaniye, Aydın, İskenderun, Gaziantep, Kahramanmaraş, Gaziantep, Çanakkale ve Bitlis şehit aileleri dernekleri birlikte hareket ederek, konfederasyonumuzu kurduk. Türkiye'deki şehit ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde Edirne’den Hakkari’ye tüm derneklerimiz, şehit ailelerimiz için çalışacaktır. Türkiye geneli şehit aileleri derneklerimiz tek çatı altında toplanacaktır” dedi.  

“ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Şehit ailelerinin yanında olup maddi manevi desteği verilmek üzere, şehitlerin olan emaneti olan ailelerin sıkıntılarını gidermek için çalışacaklarını belirten Baki, “Şehit ailelerimize, yüksek bir toplumsal duyarlılık vardır. Hiçbir zaman unutmadığımız şehit evlatlarımızın, aziz hatıralarını yaşatacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milli ve manevi değerlerimizi korumaya devam edeceğiz. Vatanımıza olan aşkımızla, ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışacağız” görüşlerine yer verdi.

“ŞEHİT AİLELERİMİZİ İSTİSMAR EDENLER VAR”

Van’da bazı kişilerin şehitler üzerinden, istismara kalkıştığını belirten Van Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki, “Şehit ailelerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için emek vereceğiz. Van’da şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı göstermeden istismar edenlerin olduğunu biliyoruz. Van’da, Van Şehit Aileleri Derneği, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi dışında şehit ailelerini ve gazileri temsil eden dernek yoktur. Üç derneğimiz dışında kalanlar ne yazık ki şehit ailelerimizi ve gazilerimizi istismar etmektedirler ve çeşitli şekillerde bazı çıkarlar elde etmektedirler” diye konuştu.