Seferler neden iptal edildi?

Van ile Erivan arasında yapılması planlanan uçak seferlerinin iptal edilmesine tepki gösteren esnaf temsilcileri, ekonomik sınırların kalmadığı bir dünyada seferlerin iptal edilmesini anlayamadıklarını belirttiler.

VAN 4.04.2013 11:27:31 0
Seferler neden iptal edildi?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van-Erivan arasında yapılması planlanan uçak seferlerinin iptal edilmesine Van Ticaret Borsası (VATBO) başkanı Feridun Irak ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı Faruk Alparslan tepki gösterdi.


Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan Irak, ülkeler arasında siyasi sınırlar varken, ekonomik sınırların kalmadığını belirtti.


İş dünyasının temsilcileri olarak meseleye ekonomik açıdan baktıklarını belirten Irak, "Dünyada ekonomik sınırlar kalkmışsa, tüm ülkelerle ticari ilişkilerimizin olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bir komşu ülke ise, mutlaka ticari ilişkilerimiz olmalıdır" dedi.


"İptali anlamadık"
Ermenistan ile başlatılması planlanan hava yolu ulaşımının iptal edilmesini şaşkınlıkla karşılaştıklarını ifade eden Irak, "Başlayacak olan bir program niçin iptal edildi. Anlamadık. İlimizin güçlü olduğu sektör, turizmdir. Tarih, coğrafya, inanç ve merak turizmi kentimizde etkilidir. Dolayısıyla bütün komşularımızla mutlaka iletişimin ulaşımın ve ticaretin açık olmasını isteriz. Ermenistan da diğer komşu ülkelerimiz gibi, ticari ilişkilerimizin olması gereken bir ülkedir" şeklinde konuştu.


Nisan ayından itibaren Van-Erivan seferlerinin başlaması haberini olumlu karşıladıklarını belirten Alparslan ise, "Doğrusu pek bir bilgimiz olmamakla beraber, iptali de anlayamadık. Burada uluslararası bir takım engelleri de göz ardı etmememiz gerekiyor. Biz turizm konusunu düşünürken, başka konularda bizi incitecek ya da insanımıza zarar verebilecek bir tehlike varsa bunun çözümüne gitmemiz gerekiyor" dedi.


Konu ile ilgili görüşlerini almak istediğimiz hava yolu firması ise, herhangi bir açıklama yapmadı.                 (Murat Dalgın - İLKHA)