“Seçimlere en hazır parti Ak Parti“

Ak Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, 7 Haziran seçimleri biter bitmez yeni seçime hazır olduklarını belirterek, seçimlere en hazırlıklı olan partinin Ak Parti olduğunu ifade etti. Soğanda, HDP'ye yönelik eleştirilerde de bulunarak, 'HD

VAN 22.08.2015 10:38:10 0
“Seçimlere en hazır parti Ak Parti“
Tarih: 01.01.0001 00:00
YSK'nın erken seçim ile ilgili üç tarih vermesinin ardından Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, erken seçim konusunda gazetemizin sorularını yanıtladı.
Seçimlere hazır olduklarının altını çizen Soğanda, "Ak Parti her zaman için erken seçimlere en hazır partilerden biridir. Zaten bizler seçimden çıkar çıkmaz ziyaretlerimize başladık. Halkın her zaman içinde olmaya çalıştık. Yine eski partileri, STK'ları ve birçok esnafımızı dolaştık, varsa sorunlarını dinleyip çözüm için çabaladık. Dediğim gibi Ak Parti yarın erken seçim olacakmış gibi hazırdır. Allah'ın izniyle bu seçimlerde de tek başına iktidar olacağız, buna yürekten inanıyoruz" dedi.
7 Haziran seçimlerinde %41 oy almalarına rağmen iktidar olamadıklarını, bunun da sistemden kaynaklı bir sorun olduğunu anlatan Soğanda, "Koalisyon konusunda da üzerimize düşeni yaptık, ama olmadı. Hayırlısıyla yeni bir seçime gidiyoruz. Ak Parti'nin bu seçimlerde başarılı olacak olmasında elbette ki halkımızın da tercihi büyük oranda etkili olacaktır" diye konuştu.
 
"HDP, HÜKÜMETİ VE ONUN KURUCU LİDERİNİ SÜREKLİ DÜŞMANMIŞ GİBİ GÖSTERDİ"
HDP'nin Ak Parti ve Erdoğan'a yönelik siyasetini de eleştiren Başkan Soğanda, "Bakın 2002 yılında Ak Parti iktidara geldikten sonra çok önemli hizmetlere imza attı. Ekonomiden tutun da hukuk anlamında, eğitim alanında, ulaşım ve sağlık alanında yapılanların haddi var, hesabı yok. Özellikle bu bölgelerde çok büyük yatırımlar oldu. Sonraki yıllarda barış sürecine yönelik girişimler oldu. Özellikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan Kürtler için çok büyük bir şanstır. Hatta Türkiye'deki herkes için büyük bir şanstır. Ama birileri Erdoğan'ı hep algı operasyonları ile kötü göstermeye gayret etti. Bakın eskiden Kürt vatandaşlarımız bir Şivan Perwer'in kasetini dinleyemiyorlardı. Cumhurbaşkanımız bu sanatçıyı Diyarbakır'a getirdi ve çözüm sürecine katkı sunmaya çalıştı. Bakın bu hükümet döneminde Kürtler ve Kürtçe ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. OHAL kaldırıldı. İşkenceler son buldu. Ötekileştirme ve asimilasyon son buldu. Anadilde seçmeli eğitimler başladı. Üniversitelerde Kürtçe eğitimler başladı. Özel okullarda Kürtçe eğitimlere izin verildi. Anadilde siyaset yapmanın önü açıldı. DGM'ler kaldırıldı. Tüm bu çalışmalara rağmen, HDP bu çalışmalara destek vermediği gibi, Hükümeti ve liderini de Kürt seçmenlere düşmanmış gibi gösterdi" diye konuştu. 
 
"CHP VE HDP BİRLİKTE HAREKET EDİYOR"
Kürt meselesinin iki sebepten dolayı oluştuğunu anlatan Soğanda, "Kürt meselesi iki sebepten oluştu. Devletin Kürtleri inkâr etmesi ve CHP dönemindeki Dersim olayları, Ağrı olayları, Şeyh Sait olayları… CHP sürekli Kürtlerin karşısında oldu. O dönemki seküler zihniyet bugün bakıyorsunuz HDP'nin yanında yer alıyor. 'Ben Kürtlerin temsilcisiyim' diyenler de, Kürtlere zulmedenlerle birlikte hareket ediyor. Yani Kürtleri inkâr edenler, Kürtleri öldürenler, yok sayanlar, işyerinde bir tek Kürt çalıştırmayanlar, bugün HDP'ye destek veriyor. Tersini düşünelim, demek ki HDP de Kürtleri reddediyor, Kürtleri asimile ediyor, Kürtlere verilen hakların verilmemesi yönünde hareket ediyor. Eğer eylemler olmasaydı, silahlar bırakılsaydı, Kürtler tüm haklarını alırdı. Kürtlerin önündeki en büyük engel HDP'nin bizatihi kendisidir. Çünkü Kürt meselesi hallolursa, korku, baskı, zulüm olmaz. Bu da birilerin işine gelmiyor. Özellikle HDP'nin işine gelmiyor" ifadelerini kullandı.
Seçimlerde halkın kesinlikle korkmadan oy kullanması gerektiğini anlatan Soğanda, "Bizler de kırsal kesimlerde PKK'nın korkusu ile onların desteklediği partiye çok sayıda oy çıktığını biliyoruz. Bunu devlet de biliyor. YSK'ya da başvurduk. Sıkıntılı köylerin toplu taşıma ile belli yerlerde oy kullanmasını istedik. Ama bu başvurumuz kabul edilmedi. Yüksek Seçim Kurulu'nun bu durumu göz önüne alarak yeni bir karar almalıdır. Örnek vermek gerekirse bu seçimlerde çok büyük şaibeler olduğunu görüyoruz. Geçmiş seçimlerde bir köyde 600 seçmen varsa ve 400 kişi oy kullanmışsa, bakıyorsunuz son seçimlerde tüm seçmenler oy kullanmış ve hepsi de eksiksiz olarak HDP'ye oy vermiş. Herkesin kalbine bir korku salmışlar. Korkunun kaynağı örgüt ve HDP'dir. Öyleyse bu nedenleri ortadan kaldırmak lazım" ifadelerini kullandı.

Bölge: Bişar Ulutaş