_Seçimler kardeşlik havasında geçmeli

Van'da oda seçimlerinin birçoğu yapılırken, bazı oda seçimleri ise önümüzdeki süreçte yapılacak. Bu seçimler arasında sonucu merak edilen en önemli oda ise, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası. Mevcut Başkan Emin Tuğrul, eski ba?

VAN 1.02.2022 11:45:02 0
_Seçimler kardeşlik havasında geçmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da bazı odaların seçimleri tamamlanırken, bazı odalar ise Şubat ayı içerisinde seçimlerini tamamlayacak.

Söz konusu odalar arasında kıran kırana, başkanlık yarışının olacağı oda ise Van Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak gösteriliyor. Seçim öncesi başkan adayları çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken, seçimi kimin kazanacağı ise merak ediliyor.

2018 yılında yapılan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçiminde Emin Tuğrul, Faruk Alpaslan, İsmet Mühürcü ve Tuncay Demir yarışmıştı. Söz konusu seçimde Faruk Alpaslan'ı geride bırakan Emin Tuğrul bin 133 oyla başkanlık koltuğuna oturmuştu.

6 Şubat'ta yapılacak olan seçimlere günler kala gazetemize açıklamalarda bulunan S. S. Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Alpaslan, seçimlerin huşu içerisinde yapılmasını temenni etti.

İki dönem Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, yine 2 dönem Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, 2 dönem Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkan Vekilliği ve Türkiye Esnaf Sanatkârlar Odaları Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunduğu belirten Faruk Alpaslan, hizmet için yeniden kazanmak istediğini dile getirdi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YETKİ İSTİYORUZ"

Van'da şoför esnafının büyük sıkıntılarının olduğunu dile getiren Faruk Alpaslan, "Ben yaklaşık 2 dönemdir oda başkanı olmama rağmen birçok şoför esnafı beni ziyaret ederek, yaşanan sorunları anlatıyor. Allah'ın izniyle 6 Şubat'ta yapılacak olan seçimlerde başkan olarak seçilmemiz halinde, bu sorunların çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yapılacak seçimlerde 3 başkan adayı yarışacak. Seçimler öncesi 3 bin 800'ü aşkın şoför esnafımızın olduğunu hatırlatalım. Bir önceki dönem 2 bin civarında şoför esnafı oy kullandı. Bu seçimlerde daha fazla katılımın olacağını düşünüyoruz. Bu tür seçimler bizleri birbirimize kırdırmamalı. Seçimlerin barış havası içerisinde geçmesini umuyorum. 'Düşmanlık değil, rakip vardır' anlayışı hâkim olmalı. Diğer iki aday, bizim düşmanımız değil, rakibimizdir. Seçimlerde bize oy versin, vermesin her üye, bizim için çok kıymetlidir. Ama seçim çalışmaları kapsamında, şoför esnaflarımıza da açıkladığımız gibi, bizim derdimiz sıkıntıları gidermek, sorunları çözmektir" ifadelerini kullandı.

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimi 6 Şubat günü saat 09.00'da Anadolu Fen Lisesi Spor Salonu'nda yapılacak.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz