_Seçimi kazanacağımıza inanıyorum

Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Berat Akdeniz, 24 Ocak Pazartesi günü yapılacak olan seçimi kazanacaklarına inandığını vurguladı.

VAN 5.01.2022 10:16:37 0
_Seçimi kazanacağımıza inanıyorum
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Berat Akdeniz ve beraberindekiler gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Bişar Ulutaş ile görüştü. Hesap verebilen şeffaf bir yönetim vaattekilerini belirten Başkan Adayı Akdeniz, kazanmaları halinde, esnafların haklarını koruyacaklarını ve her zaman esnafın yanında olacaklarını ifade etti.

Mevcut yönetimin şeffaf bir anlayış ortaya koymadığını belirten Akdeniz, esnaflar için önemli projeler hataya geçireceklerini söyledi. Mevcut yönetimin kedilerine üye listesi dahi vermediğini ve zor şartlar altında yarıştıklarını vurgulayan Akdeniz, 24 Ocak Pazartesi günü yapılacak olan seçimden, zaferle ayrılacaklarını inandığını ifade etti.

"KAZANIR KAZANMAZ BENİ ÇİZDİ"

1974 Van Alayköy'de doğduğunu ve 30 yıldır oto çıkma üzerine esnaflık yaptığını belirten Akdeniz, "Türkiye'de birçok kişi tarafından tanınıyorum. Batıda bizim gibi esnaflar için güzel çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Oradaki esnaflar güzel haklara sahipler. Bizde bu hakları Vanlı esnaflarına kazandırmak için, 2018 yılında Kenan Akalın kardeşimle birlikte, bu yola çıktık. Yalnız bu yola çıkarken, burayı başarır ve odayı kazanırsak, batıda olan hizmetler Van'da da olsun dedik. Van'daki esnaflarımız bunu hak etsin dedik. Oda bize söz verdi. Kimsenin gölgesinde yürümeyeceğimizi ve esnafımız için gerekli bütün hakları getireceklerini söyledi. Bu sözler üzerine birlikte yola çıktık ve seçimi kazandık. 2018 yılında bu seçimi kazandıktan sonra, Kenan Başkan mazbatasını aldıktan sonra odaya geldi. Burada bir açıklama yaptı ve bana teşekkür etti. Bende bana değil, esnafa teşekkür et dedim. Burayı hep birlikte kazandık. Bana 'seninle burada işimiz bitti' dedi. Kazanır kazanmaz beni çizdi. Tabi şuanda aday olmamda sadece bu etken değil. Kenan Akalın verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi. Esnafa hizmet etmedi. Bizim de esnafa verdiğimiz sözler vardı. O sözler içimizde uhde kaldı. Van artık büyükşehirdir. Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın birkaç şubesi olması gerekiyor. Esnafımızın bugün sanayiden çarşıya gelip bir evrak alması 2-3 saatini alıyor. Esnafımız zaten zor durumda. 2-3 saatini buraya harcadığında o gün evine ekmek götüremiyor. Tuşba ilçesine mutlaka bir şube açmamız gerekiyor. Bu batıda var ise, özellikte Erciş ilçemizden daha küçük Bartın gibi bir ilde 2 şube var ise, Van'da da olması gerekiyor" dedi.

"EL ELE VERİP ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Mevcut başkanın hiçbir zaman istişare toplantıları yapmadığını belirten Akdeniz "2018 yılında seçimi kazandığımızda hastanelerle anlaşmalar yaptım. Kenan Başkan bana sen yapamazsın dedi. Gidip birçok kurumla görüştüm ve esnaflarımız için özel anlaşmalar imzaladım. 2 tane özel diş hastanesi ile indirimli anlaşma yaptım. 2 yıl odadan ayrıldığım için esnaflarımız halen bu anlaşmalardan faydalanıyor mu bilmiyorum. Akdamar Hastanesi ile keza yine indirimli anlaşma yaptık. Urartu Göz Hastanesi ile anlaşma imzaladık. Mevcut başkan bize inanmıyordu. Bu tür anlaşmaları yapacağımıza inanmıyordu. Ben yaptıktan sonra bu kez kendisi gidip anlaşmalar yaptı. Başkanımızda bu yeteneği görmediğimiz için aday olduk. Önemli olan projelerimizden birisi olan siteler içerisinde ambulans ve sağlık ocağı hizmeti verilmesi için girişimlerde bulunacağız. Bütün oda başkanlarımızla istişare içerisinde olacağız. El ele verip önemli projeleri hayata geçireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Esnaflarımız derdiyle dertleneceğiz. Onların derdi bizi derdimiz olacak. Eğer Kenan başkan bunu başarabilseydi, biz bugün aday olmayacaktık. 24 Ocak Pazartesi günü seçimimiz var. Önümüzdeki 19-20 günlük bir süre var. Halen bize üye listesi verilmedi. Defalarca istememize rağmen verilmedi. Listeyi istediğimizde bu siyasettir dediler. Esnafın siyasetle işi olamaz. Daha önce kendisi bu durumu eleştirirken, bugün kendisi uyguluyor. Daha önce İdris Bey size liste vermiyor, bize zulüm ediyor diyen başkan, senin kötülediğin İdris Beyden geriye ne eksiğin kaldı. O zaman vermediyse, sen şimdi korkmadan verecektin. Biz tüm bunlara rağmen kapı kapı dolaşıyoruz. Üyemizdir, değildir bilmiyoruz ama tüm esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Çok zor şartlarda mücadele ediyoruz. Bu seçim adil olmaya bir seçimdir" diye konuştu.

"ESNAFLAR MAĞDUR OLDU"

Emekçi esnafları korumak adına aday olduklarını belirten Akdeniz, "Onların haklarını korumak için, onlara daha iyi hizmet etmek için adayım. Şuada iki adayız. Ben ve mevcut başkan adayız. Bir pandemi süreci yaşadık. Pandemide bu esnafa hizmet edilseydi biz yine aday olmayacaktık. Pandemiden dolayı kapanma döneminde, esnaflarımızın izin belgeleri olmadığı için esnaflarımız büyük mağduriyetler yaşadı. Esnaflarımız defalarca aramasına rağmen izin belgesi alamadı. Esnaflara belge verilmesi için defalarca bizde aradık. İzlemesi gereken yol hakkında da bilgi verdik. Esnaflar mağdur oldu. Esnaflara belge vermedi. Birçok oda kendi üyelerine gıda, dezenfektan, maske yardımında bulundu. Neden siz vermediniz? Böyle bir başkan olamaz. Esnaflarımız da bunu bilsin. Esnafın yanında yer alacaktık. Bu senin görevindir. Gerekli çabayı göstermediler. Esnafını unuttu. Biz kendimize güveniyoruz ve kazanacağımıza da inancımız tamdır. Çünkü biz hiçbir zaman için esnafı yalnız bırakmadık. Kaybetsek de, kazansak da her esnafın kapısına gitmişiz, zorda, iyi günde esnafımızla beraber olmuşuz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu bir bayrak yarışıdır. Adil olsun, düzgün olsun istiyoruz. Seçim gününü esnafın ekmeğini kazanacağı güne almak akıl işi değil. Seçim en azından Cumartesi veya Pazar günü yapılabilirdi. Çünkü bu esnaf, o gün oraya oyunu kullanmak için gelecek ve ekmeğinden olacak. Seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ADAYI AKDENİZ, PROJELERİNİ AÇIKLADI

Seçimi kazanmaları halinde hayat geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgi veren Başkan Adayı Akdeniz, "Odamız için Van Sanayi Kooperatifi sitesi içerisinde yeni bir şube açacağız. Esnaf kardeşimiz bir evrak için çarşıya gitmek zorunda kalmayacak. KOSGEB ve DAKA ile ortak girişim projeleri yapıp, girişimde bulunmak isteyen esnaflarımız için girişimcilik anlaşması yapacağız. Esnaflarımız ile istişare toplantıları yapacağız. Böylece esnaf kollarının sorunlarının çözümü için katkıda bulunacağız. Sanayi kooperatifleri başkanları ile  koordineli çalışarak, yol, alt yapı, çevre düzeni, ihata hatları oluşturup, güvenlik için duvar ve tel örgüler ile esnaflarımızın iş yerlerini koruma altına alacağız. Van'da ve bölgemizde bulunan hastaneler ile üyelerimizin kendileri ve ailelerinin indirimli tedavisi için anlaşma yapıp, indirimli tedavi olmalarını sağlayacağız. Bir esnaf fonu oluşturacağız. Herhangi bir esnafın zor anında o fonda birikmiş para ile derdine derman olacağız. Öncelikli olarak site içerisinde ambulans ve sağlık ocağı hizmeti verilmesi için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Esnaf kart uygulaması ile her esnafımıza bir esnaf kart verip, anlaşma yaptığımız AVM'lerde indirimli alışveriş yapmasını sağlayacağız. İlimizde bulunan kamu kurumları ile bir gönül bağı oluşturarak, bakım, onarım, tamirat ve tüm yedek parça ihtiyaçlarının yerel esnaflarımızdan alışveriş yapılmasını sağlayacağız. Kayıt dışı esnaflarımızla istişare yaparak, odamıza kazanıp, KOSGEB ve DAKA üzerinden gerekli programlardan yararlandıracağız. Üyelerimizi kira yükünden kurtarıp, esnafın adına büro alacağız. Emekçi esnaf kardeşlerimin haklarını koruyacağız. Her zaman esnafın yanında olacağız" diye konuştu.

Başkan Adayı Akdeniz son olarak, Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçiminin 24 Aralık Ocak günü saat 09.00'da Sıhke Caddesi Çağdaş Aqua Park üstü Grand Delüx Düğün Salonu'nda yapılacağını vurguladı.

Akdeniz: Seçimi kazanacağımıza inanıyorum

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz