Seçime 2 ay kala son anket!

GENAR Başkanı İhsan Aktaş elindeki anket sonuçlarını açıkladı. Aktaş'a göre HDP barajı aşsa bile AK Parti en az 300 milletvekilini buluyor.

VAN 13.04.2015 09:53:44 0
Seçime 2 ay kala son anket!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Seçimlere 2 ay kala GENAR Başkanı İhsan Aktaş elindeki anket sonuçlarını açıkladı. GENAR sonucuna göre, bugün seçim olsa oy oranları yaklaşık şu şekilde gerçekleşecek:

OY ORANLARI

AK Parti yüzde 47,

CHP yüzde 24,

MHP yüzde 15

HDP ise yüzde 9 ile barajın altında kalıyor.

HDP BARAJI AŞSA BİLE AK PARTİ 300'Ü BULUR

GENAR Başkanı İhsan Aktaş, "Elimizdeki araştırmaya bakılacak olursa, tablo AK Parti iktidarının devamını gösteriyor. Tabloda dramatik bir değişiklik olmazsa HDP'nin barajı aşması ihtimalinde dahi, AK Partinin 290-300 milletvekili çıkaracağını öngörüyoruz." dedi. Aktaş sözlerine şu şekilde devam etti;

MÜCADELE AK PARTİ İLE CHP ARASINDA GEÇECEK

"Kanaatim o ki seçim kampanyası başladığında siyasi mücadele, tekrar CHP ile AK Parti arasında geçecektir. Kampanyanın iki parti arasında geçmesi HDP'yi ve MHP'yi seçmen nezdinde daha görünmez hale getirebilir. Seçimler iktidarı değiştirmek için yapılan bir siyasi organizasyon olduğuna göre seçmen, HDP'nin ve MHP'nin iktidarı ele geçirme ihtimalini gördükten sonra tekrar iktidar partisine ve ana muhalefet partisine yönelecektirler.

CHP, MHP'NİN PEŞİNE TAKILMIŞ

MHP kendi tabanından oluşan muhafazakâr bir liste oluşturdu. Ekmeleddin İhsanoğlu ismi şu açıdan önemlidir; cumhurbaşkalığı seçiminde İhsanoğlu, CHP'nin adayı görünümündeydi. MHP onu desteklemişti. İhsanoğlu'nun MHP'den aday olması, CHP'nin, MHP'nin adayını desteklediği imajını ortaya çıkartmıştır. Demek ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aktör MHP, onun arkasına takılan ise CHP imiş."

Bu haber 2,818 kez okundu.