Say: Salonlardan çıkamazsak, sandıktan çıkamayız!

31 Mart seçimleri öncesi Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı müracaatında bulunan, ama kendisine Edremit Belediye Başkan Adaylığı görevi verilen İsmail Say, başkan seçilmeleri halinde gönüllere dokunacaklarını ifade etti. Say, s

VAN 10.02.2019 17:01:08 0
Say: Salonlardan çıkamazsak, sandıktan çıkamayız!
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Ak Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Say, bu seçimde özellikle gönüller kazanmak için çabalayacaklarını dile getirdi.
    Başkan seçilmeleri halinde ilçede platform oluşturacaklarını ve mahalle mahalle sorunların tespit edilerek, çözümün halkla birlikte sağlanacağını ifade eden Say, “Edremit’te bir danışma kurulu olacak. Bütün sorunlar tartışılacak ve temsilciler aracılığıyla bunların çözülmesi sağlanacak” dedi.

     ‘BEN’, DEĞİL, ‘BİZ’ ANLAYIŞI İLE HAREKET EDECEĞİZ
     Belediyecilik anlayışını birkaç başlık altında anlatan İsmail Say, “Bu seçimlerde ‘ben’ vurgusundan ziyade, ‘biz’ vurgusuyla hareket edeceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeden, bu topraklarda yaşayan ve bu topraklara faydalı olmak isteyen herkes bu ‘biz’ kavramının içinde var. İkincisi biliyorsunuz hükümetin Doğu ve Güneydoğu’daki bazı şehirlere teşvik programı uygulaması bulunuyor. Bu kapsamda ilimiz altıncı bölgede bulunuyor. Yani cazip merkezler arasında yer alıyor. Fakat huzur ortamı olmazsa kimse buraya gelip yatırım yapmaz. O yüzden bizler yatırımların olması için yedinci bölge manifestosu açıklayacağız. Yine ‘kapısı açık’ belediye uygulamamız olacak. İsmi ‘beyaz masa’, ‘mavi masa’ olabilir. Fakat ulaşılabilir bir belediye olacak. Yine şöyle bir anlayışımız var, ben Edremit’te sahada bunu gördüm. Edremit, sahilden ibaret değil. Edremit’in 60 kilometre uzak köyü, mahallesi var. Ulaşım sıkıntılarının ve alt yapı eksikliklerinin olduğu yerler var. İnşallah buralarla da ilgileneceğiz. Yine TOKİ konutlarında kalıcı sorunlar var, bunlarla da ilgileneceğiz. Kısa vadede yapılması gereken işler olduğu gibi, orta vadede yapacağımız çalışmalar var” dedi.
    

     “İSTİHDAM ALANLARININ OLUŞMASINA KATKI SUNACAĞIZ”
     Edremit’te 5 bin kişilik istihdam alanının oluşturulmasına katkı sunacaklarını anlatan Say, “Edremit Belediyesi’ne işçi alacağız demiyorum arkadaşlar, biz istihdam ortamı oluşturacağız ve beş bin kişilik bir istihdam oluşturmuş olacağız. İstihdam ortamı oluştuğunda da işçi olarak Edremit’te ikamet etmesine öncelik verilmesini isteyeceğiz. Yine bizler sosyal belediyecilik oluşturacağız. Sosyal belediyecilik sadece bir koli vermekten ibaret değil. Van’ın genç bir nüfusu var. Van’ın yaşı 21. Çok sayıda gencimiz var. Bunları sosyal belediyecilik ile buluşturacağız. Arkadaşlar bir de şunu söyleyeyim, birçok seçimde sistem, işi bir pazarlığa çevirmiş. Şunu verirsen, bunu veririm, oy verirsem şunu alırım anlayışı hakim. Biz şimdiden seçmenlere yapamayacağımız işler konusunda vaatte bulunmuyoruz. Her gün ortalama iki köye gidiyorum, ama vaat konusunda dikkatli davranıyorum. Bizler geçmişte kalmayıp, geleceği planlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
    

     “İLÇE BELEDİYELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMALI”
     Sorular üzerine, sahada sadece kendilerine değil, Büyükşehir Adayı Necdet Takva’ya da oy istediklerini ifade eden Başkan Adayı İsmail Say, “Bizler aynı partinin adaylarıyız. İlçe belediye kanunu yoktur. İl belediye kanunu vardır. İlçe belediyeleri ile Büyükşehir belediyeleri iç içedir. Biz Necdet Takva ile uzun süredir tanışıyoruz. Çalışma felsefesini biliyoruz ve uyum içindeyiz. Gittiğimiz her yerde belediyeciliği ancak Büyükşehir belediyesi ile birlikte yapabileceğimizi belirtiyoruz. Çünkü Büyükşehir ve ilçe belediyesi arasında uyumsuzluk olursa, hiçbir proje geçmez. Eğer bugün çevre yolu yapılamamışsa, o dönemin belediyesi ve merkezi hükümet arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanmıştır. O yüzden Büyükşehir bizler için olmazsa olmazdır” dedi.
     Seçimler için bir anket çalışması başlattıklarını söyleyen İsmail Say, “Bizler sahaya inmeden bu anketi başlatmadık, yeni başlattık. Yaklaşık iki haftadır bunu başlatmış bulunuyoruz. Sizlerle bir sonraki buluşmamızda oranları açıklayacağız” dedi.

     “BİZE OY VERMEYENLERE ÖNCELİK VERİP ONLARI DİNLİYORUZ”
     Son seçimlerde Ak Parti’nin Edremit’te küçük bir farkla geride olduğunu söyleyen Say, bu seçimlerde özellikle önce kendilerine oy vermeyen seçmenlere gittiklerini ifade etti.
Küskün seçmenleri kazanmak için de gayret edeceklerini anlatan Say, gönüllere dokunmak için çaba göstereceklerini ifade etti.
     Ak Parti’nin belediyecilik noktasında büyük başarılara imza attığını tüm toplumun bildiğini ifade eden Say, “Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul’da öğrenciydim. Kısa sürede nasıl başarılar elde edildiğini iyi biliyorum. Ak Parti belediyecilikte iyi bir noktadadır. Ama bu seçimlerde özellikle gönüllere girmek için çalışacağız” diye konuştu.
     Özellikle bu bölgelerde salonlardan çıkılmadığı için sandıklardan çıkamadıklarını anlatan Say, “Beni bu seçim öncesi salonlarda göremeyeceksiniz. Hep sahada olacağız” dedi.
     Kendilerine oy verilmesinin nedenlerini bir bir seçmenle konuştuklarını dile getiren Say, “Görev almamız halinde inşallah güzel hizmetlere imza atacağız. Tüm bunları seçmenle bire bir konuştuğumuzda dile getiriyoruz” dedi.
     Program sonunda İsmail Say gazetecilerle objektiflere poz verdi.