'Savaşa karşı barış' mitingi

HDP Van İl Örgütü, yarın saat 15.00'da Musa Anter Parkında 'Savaşa karşı barış' mitingi düzenleyeceklerini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı mitinge ilişkin HDP İl binasında basın toplantısı

VAN 6.08.2015 19:39:01 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Son günlerde artan tansiyona karşı kolları sıvayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, bir basın toplantısı düzenleyerek yarın saat 15.00'da Musa Anter Parkında yapılması planlanan 'Savaşa karşı barış' mitingine katılım çağrısı yaptı. Mitinge ilişkin düzenlenen basın toplantısına HDP PM Üyesi Cüneyt Caniş, HDP Van İl Eş Başkanları M.Veysi Dilekçi, Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Adem Geweri, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Edremit İlçe Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ile HDP-DBP İl ve İlçe yöneticileri katıldı.

"SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M.Veysi Dilekçi, "Sizin de takip ettiğiniz gibi ülkemiz ve halklarımız zor günlerden geçiyor. Her gün onlarca insanımızı kaybediyoruz, analarımızın feryatları yükseliyor her yerde. Yaşanan savaş, artık siyaseti ve ulus çıkarlarını aşmış, insani ve vicdani olarak hepimizi zorluyor ve kaygılandırıyor. Meselenin çözümü için çareler arıyoruz ancak mevcut hükümetin tutumu nedeniyle barışa evrilen yolda ciddi bir kriz yaşıyoruz. Hepimiz oturup bu mevcut kaos ortamını nasıl aşarız diye çabalarken, Başbakan çıkıp 'Biz evlatlarımızı feda etmeye hazırız' diyecek kadar, geçmişte denenmiş ama başarısız olmuş, ülkemizi büyük bir çıkmaza sürüklüyor. İşte böyle bir zihniyet karşısında ülkeye barışı getirmenin kolay olmadığını biliyoruz. Ancak tüm bu zorluklara rağmen HDP olarak bize barış ve yeni bir yaşam için oy veren milyonların talebini yerine getirmekle sorumlu bir partiyiz. Partimiz 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin her yerinden oy alarak TBMM'ne girdi. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak hareket ediyoruz. İşte bu nedenle HDP olarak savaşa karşı barışın mücadelesini yükseltmek için alanlara çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz." dedi.

"KATILIM ÇAĞRISI"

Barışın mücadelesini sadece TBMM'de değil, Türkiye halklarıyla birlikte vereceklerini belirten Dilekçi, Van halkına mitinge katılma çağrısı yaptı.
"Barış halkın mücadelesiyle gelecektir" diyen Dilekçi şunları kaydetti: "Seçimlerden önce hep '7 Haziran'da barış kazanacak' dedik. Şimdi halkımıza verdiğimiz bu sözü yerine getirmenin zamanıdır. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla, halkımızla birlikte bu ülkeye barışı getireceğiz. Buradan hükümete yeniden sesleniyoruz, imha ve siyasi soykırım operasyonlarını durdurun ve müzakere masasına geri dönün. Bu çerçevede Cumartesi ve Pazar günü Van ile İstanbul'da iki büyük barış mitingi düzenliyoruz. Cumartesi günü Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı ve yüz binlerin barış sesini dünyaya haykıracağı 'Savaşa karşı barış' mitingi halklarımız açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Türkiye'nin tam doğusunda bulunan sınır ilimiz Van'dan Türkiye'ye güçlü bir barış mesajı vermek istiyoruz. Arkadaşlarımız bu nedenle günlerdir çalışarak, barış mitingine hazırlık yapıyor. Bu konudaki tüm hazırlıklarımız sürmektedir. Şimdi artık söz halkımızındır. Birkaç oy uğruna 2.5 yıldır süren barış sürecini bitirmeye çalışan AKP hükümetine karşı 'Size savaş yaptırmayacağız' şiarıyla Cumartesi günü saat 15.00'da Musa Anter Parkında düzenleyeceğimiz ve Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı mitingimize bize oy veren, vermeyen tüm halkımızı, STÖ'lerimiz, kadınları ve sistemin ötekileştirdiği herkesi ama herkesi davet ediyoruz."

"DEMİRTAŞ, BASIN VE STÖ TEMSİLCİLERİ İLE DE BULUŞACAK"

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularına yanıt veren Dilekçi, bir gazetecinin, "Miting için izin başvurunuz oldu mu?" şeklindeki sorusuna "Miting için izin çıktı. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok" dedi. "Demirtaş'ın miting dışında bir programı var mı?" sorusuna da cevap veren Dilekçi, Demirtaş'ın basın mensupları ve kentteki Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile bir araya geleceğini söyledi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş