Savaş Nurullah Kıylık Ak Parti Van İl Başkanlığına adaylığını açıkladı

Van Kahvaltısı eşliğinde bir salonda düzenlenen basın toplantısında kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Avukat Savaş Nurullah Kıylık, AK Parti Van İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

VAN 24.11.2017 13:19:57 0
Savaş Nurullah Kıylık Ak Parti Van İl Başkanlığına adaylığını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van’daki gazetecilerle Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda bir araya gelen Avukat Savaş Nurullah KIYLIK, AK Parti Van İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

   İl Başkan Adayı Avukat Savaş Nurullah Kıylık, davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, mevcut başkan Zahir Soğanda’nın istifa etmesi üzerine söz konusu görev için aday olduğunu belirtti.

  Kendisini tanıtan Kıylık, 91 Van doğumlu olduğunu ve 2008 yılında Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, Var Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Yüksek lisans yaptığını dile getirdi.

  Yaklaşık dört yıldan bu yana kurucusu olduğu Kıylık Hukuk bürosunda avukatlık, danışmanlık ve takip işlemleri yaptığını söyleyen Kıylık, “Akademik anlamda Türk Hukuk Sitesi, Hukukinet v.b sitelerde makale yazarlığı yapmaktayım. Van Barosunun; İnsan Hakları, Çocuk Hakları, Bilişim, Yabancılar ve Mülteciler komisyonlarında komisyon üyesi olarak aktif görevler aldım. Van Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunda Başkan Yardımcılığı görevini uzun süre ifa ettim. Evliyim ve bir kız çocuğu babasıyım” dedi.

   Daha sonra siyasi tecrübeleri ve teşkilattaki görevlerine değinen Av. Kıylık, “2012 ve 2013 yıllarında Ak Parti Edremit Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı (Mali ve İdari İşler Başkanı), 2014 ve 2015 yılları arasında Ak Parti Van İl yönetim kurulu Üyeliği görevinde bulundum, 2015 yılından bu yana da Ak Parti Van İl Disiplin Kurulu üyesi olarak görevime devam etmekteyim. 30 Mart 2014 Yerel seçiminde Edremit ilçe seçim ve koordinasyon merkezinde (SKM) “İlçe Hukuk ve Eğitim İşleri Sorumlusu” olarak, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 7 Haziran 2015 Genel seçiminde, 1 Kasım 2015 Genel seçiminde ve 16 Nisan 2017 Referandumunda il seçim ve koordinasyon merkezinde (SKM) “İl Hukuk ve Eğitim İşleri Sorumlusu” olarak görev yaptım” ifadelerini kullandı.

 

   FATİH SULTAN MEHMET VE R.TAYYİP ERDOĞAN ÖRNEĞİ…

   Konuşmasında Fatih Sultan Mehmet ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’dan örnekler veren Av. Savaş Nurullah Kıylık, “Türkiye’nin en genç il başkan adayı olarak şunu ifade etmek isterim ki bize ilham kaynağı olan, çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han gençliğe büyük bir örnektir. Ecdadımızın izinden giden, Yeni Türkiye’nin Mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın biz gençlere verdiği cesaret ile bu kutlu yürüyüşe çıktım. “Gençlere siyasette yer vermek ustalığın şiarındandır.” sözü ile bizlere öncü olan liderimizin yolundan gitmeye ve Allah’ın izniyle memleketimize, milletimize, ümmete hizmet etmeye hazırım. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu davada emelim 2019 – 2023 - 2053- 2071 hedeflerimiz doğrultusunda gayret ederek bayrağı zirveye taşımak için elimden geleni yapmaktır. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi “Karşımızdaki meselelerin büyüklüğüne değil yüreğimizin büyüklüğüne, karşımızdaki düşmanların gücüne değil kendi gücümüze bakarak yolumuza kararlılıkla ilerleyeceğiz. İl Başkanlığı görevinin tarafıma tevdi edilmesi halinde teşkilatlarımızın bütün kademelerinde geçmişten bugüne emek vermiş her bir ferdin hukukuna riayet edeceğimizden, ayrımcılık, adamcılık yapmaksızın bir kardeş edasıyla birleştirici, kucaklayıcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu kutlu dava yolunda bugüne kadar ana kademede, kadın kollarında ve gençlik kollarında görev yapan bütün dava arkadaşlarıma yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Başta 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz olmak üzere davamız uğruna şahadet mertebesine erişmiş olan teşkilat mensuplarımızı da rahmetle anıyorum” diye konuştu.

    Kıylık, 24 Kasım Öğretmenler Gününü ve önümüzdeki hafta idrak edilecek olan Mevlit Kandili’ni de tebrik ederek, konuşmasını sonlandırdı.