Sarıgül Valilik Makamın da

çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Van'a gelen Başkan Mustafa Sarıgül, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

VAN 24.11.2012 15:00:00 0
Sarıgül Valilik  Makamın da
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul'un Şişli Belediyesi tarafından Van'da yaptırılan Van-Şişli Öğretmenevi'nin inşaat

çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Van'a gelen Başkan Mustafa Sarıgül, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, öğretmen evinin yapımında verdikleri destekten dolayı kendisine teşekkür etti. Vali Karaloğlu, 2011 de yaşanan depremde 76 öğretmenin hayatını kaybettiğini belirterek, "24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda deprem şehidi olan öğretmenlerimizin hikayelerini dinledik. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro oyunu esnasında, hepimiz duygulu anlar yaşadık, hüzünlendik. Ben bugünün öğretmenler günü olması itibariyle depremde yaşamını yitiren tüm öğretmenlerimize ve ölülerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Deprem sonrasında Türkiye'de başta devlet ve hükümet olmak üzere, 75 milyon milletin, sivil toplum kuruluşların ve belediyelerin bir seferberlik haline girdiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, bir sene gibi kısa bir sürede Van'ın ciddi manada toparlandığını söyledi. Van-Şişli Öğretmenevinin inşaatının tamamlandığını dile getiren Vali Karaloğlu, "Öğretmenevi inşaatı bitti. İnşallah en kısa zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Ben burada Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e, belediye yetkililerine, müteahhit firmaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

BİR ÖĞRETMEN OLARAK ÖDEVİMİ YERİNE GETİRMENİN HAKLI MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Bir öğretmen olarak bu günün ne kadar anlamlı bir gün olduğunu bildiğini belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, depremde şehit olan 76 öğretmene Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Depremin o zorlu ve yorucu zamanında en iyi şekilde çalışmalarını yapmalarından dolayı Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Sarıgül, kendisininde Erzincan ve Gölcük depremlerini yaşadığını ve o yorucu dönemi iyi bildiğini söyledi. Bir öğretmen olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde mutlu olduğunu belirten Başkan Sarıgül şöyle konuştu:

"Meslektaşlarıma, Van'a ve Şişli'ye yakışan bir öğretmene evi oldu. Öğretmenevimizin 76 odasında, depremde yaşamını yitiren öğretmenlerimizin isimleri olacak. Acele etmiyoruz. Çok detaylı bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız. Öğretmen evimizin açılışını yapmadan önce 76 öğretmenimizin ailelerini, 4 günlük süre ile öğretmen evine alacağız. Onları, burada ağırlayacağız. İnançlarımızın gereği olan mevlitlerimizi, dualarımızı, orada okutacağız. Daha sonra bu projeye destek veren 25 sanatçımızı davet edeceğiz. Onların ve bütün yurttaşlarımızın katılımıyla çok görkemli Şişli'ye Van'a ve meslektaşlarımıza yakışan

bir öğretmenevini yurttaşlarımızla buluşturacağız. Bir öğretmen olarak ödevimi yerine getirmenin haklı mutluluğunu yaşıyorum. Ben burada desteklerini esirgemeyen Van Valisi Münir Karaloğlu'na il Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum."

Vali Karaloğlu, ilk kez Van Valiliği'ni ziyaretlerinden dolayı Başkan Sarıgül'e hediye takdim etti. Başkan Sarıgül, daha sonra Van esnafını ziyaret ederek kendilerine bol kazançlar diledi. - Van