Şansızlık mı? Rehavet mi?

Salih Deniz yazdı.....

VAN 13.03.2015 09:28:05 0
Şansızlık mı? Rehavet mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ligin 2. Devresi başladığında, hepimizin tek beklentisi, ekibimizin ligde kalmasıydı. Çünkü ligin ilk devresi kötü geçmiş, 16. Sırada, küme düşme potasında devreye girmiştik.
             Ama 2. Devrenin ilk 4 maçında alınan 4 galibiyet sayesinde bu kez beklentimiz değişmiş oldu. Küme düşmeyi unutup, şampiyonluk ve Play Off hesapları yapmaya başladık. Gerçekten mükkemel bir çıkış yakalanmış, bu çıkışın rüzgârı şehrin her tarafında esmeye başlamıştı. Her yerde Van Büyükşehir Belediyespor'un başarısı ve istikrarlı gidişatı konuşuluyordu. 

             Takım, ligin 2. Devresinin 5. Maçında, Ankara Demirspor'a mağlup olmasına rağmen, Büyükşehir Belediye Erzurum maçında, yıllardır stada gelmeyenler bile maça gelmiş, kullanılması gereken tribünler ful dolmuştu. Mükkemel bir destek vardı. 


               İçten ve gönülden yapılan tezahüratlar, bir tarafı portatif, bir tarafı güçlendirilmiş ve bir tarafı da yıkılmayı bekleyen stadı inletiyordu. Nazara mı geldik? Yoksa rehavet mi oluştu? bilmem ama ne yazık ki bu maçta da 2 puan kaybetmemiz, moralleri bozdu. Maça gelenler, 4 hafta da 4 galibiyet alan takımı görememenin üzüntüsüyle stat dan ayrıldı.

Çıkış umutları bu kez Silivrispor maçına bağlandı. Herkes umutluydu. İstanbul'da bile taraftar desteğini arkasına alan ekibimiz, isabetli kullanamadığı penaltı sayesinde 2 puan daha kaybetmesi, güzel esen rüzgârın esintisine biraz daha engel oldu. Ligin ilk devresinin ilk 4 maçında 12 puan toplayan ekibimiz, Zirve ve Play Off şansını elde ederken, son 3 maçında ise 7 puan kaybetmesi, takımı bu 2 şanstan biraz uzaklaştırmış oldu. Acaba diyorum, takımda, bir şansızlık mı? Yoksa bir rehavet mi? Oluştu. Bence biraz şansızlık biraz da rehavet esti. 


               Çünkü son 3 maça baktığımızda, kazanmamız gerektiği anda puanları kaybettik. Eğer, son 3 maçta, 7 puan kaybetmemiş olsaydık, su an, bırakın Play Off şampiyonluk hesapları yapan bir takım konumundaydık. Yine de gelinen nokta güzel, her maç kazanılacak diye garanti yok.

              Şimdi önümüzde 9 haftalık bir süreç var. 3 Puanlık sistemde her an dengelerin değiştiğine şahit oluyoruz. Yeniden bir çıkış neden yakalanmasın? Yeter ki içimizdeki inanma ve kazanma ruhunu kaybetmeyelim. Başarı olduğunda desteğin ne kadar artığını, her şeyin ne kadar güzel olduğunu gördük. Play Off Potasında ki takımlarla aramızdaki puan farkı kapanmayacak bir fark değil. Dileriz önümüzdeki Anadolu Üsküdar maçıyla, ekibimiz yeniden çıkışa geçer, Şehir de esintisi hafif düşen rüzgârı yeniden canlı bir şekilde estirir.

           Şipal ve Yılmaz
           Bölgesel Amatör Ligin de mücadele eden, Tatvan Gençlerbirliğispor'un başına getirilen Van'lı hocalar, Nevzat Şipal ve Zeki Yılmaz, ilk 3 maçta aldıkları 3 galibiyetle, şampiyonluk yolunda ilerlemeye devam ettiler. Geçtiğimiz hafta lider Cizrespor deplasmanına giden Tatvan Gençlerbirliğispor, bu maçı da kazandığında, şampiyonluk bileti hemen hemen cepte olmuş olacaktı. Bu önemli maça umutlu gidilmişti. Ne yazık ki, maç öncesi meydana gelen olaylar maçın oynanmasına engel oldu. Çıkan olaylar nedeniyle oynanılmayan, bu maçla ilgili karar, önümüzdeki günlerde belli olacak. AFDK 2 takımdan da savunma istemiş durumda. Şimdi merakla verilecek karar bekleniliyor. Bölgesel Amatör Ligin bitimine 3 haftalık bir maraton kaldı. Bu maraton sonunda, Nevzat Şipal ve Zeki Yılmaz'ın güzel Tatvan'ı Profesyonel lige taşıyacaklarına inanıyor, başarılar diliyoruz.