Sanayi Sitesi esnafı işçi sigorta primlerini yüksek buluyor

HÜDA PAR İpekyolu ve Tuşba ilçe teşkilatları, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerine kulak verdi.

VAN 31.07.2017 11:18:31 0
Sanayi Sitesi esnafı işçi sigorta primlerini yüksek buluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR İpekyolu ve Tuşba ilçe teşkilatları haftalık esnaf ziyaretleri çerçevesinde, Vanlı esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.  Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapan ilçe teşkilatları, özellikle sanayici esnafın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işçi primlerinin yüksek olmasından şikâyetçi olduğuna dikkat çekildi.

HÜDA PAR İpekyolu ile Tuşba ilçe teşkilatları haftalık esnaf ziyaretlerinde Zübeyde Hanım Caddesi esnafı ile Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, ziyaret ettikleri Oto Sanayi Sitesi esnafının taleplerini dinlediklerini belirterek, esnafın SGK işçi primlerinin yüksek olduğunu ve bu konuda hükümettin çözüm üretmesini talep ettiklerini belirtti.

Haftalık esnaf ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Tasan, “HÜDA PAR Van Tuşba teşkilatı olarak ziyaretlerimize devam ediyoruz.  Geçtiğimiz hafta Eski Marangozlar Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinlemiştik. Bu hatada ziyaretlerimize kaldığımız yerden devam ederek Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettik. Esnaf ziyaretlerimizden memnuniyetini dile getiriyor. Sıkıntılarını dinlediğimiz sanayici esnafımız özellikle işçi sigortalarının yüksek olduğunu bu konuyla alakalı hükümetin çözüm üretmesini istiyor. Esnaf, HÜDA PAR'ın her yönüyle örnek olduğunu özellikle seçim sonrası ziyaretlerinin takdire şayan ve büyük örneklik teşkil ettiğini dile getirdi.” dedi.

İpekyolu İlçe Teşkilatı Yöneticisi Yavuz Oktuay ise Zübeyde Hanım Caddesi esnafı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, cadde esnafının Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin bekleme durağı olarak uygun görülen caddenin trafik akışı için uygun olmadığından şikâyetçi olduğunu söyledi.

Oktuay, “HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı olarak haftalık esnaf ziyaretlerimiz kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi esnafı ziyaret ettik. Ziyaret esnasında esnafımıza, İl Başkanlığımızın hazırlamış olduğu ‘Van Esnafı Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri’ kitapçığını sunduk. Ziyaretlerimizden oldukça memnun kaldıklarını sorun ve sıkıntılarını dinleyen ve çözüm oluşturan siyasileri aralarında görmekten mutlu olduklarını dile getiren cadde esnafı, Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin bekleme durağı olarak uygun görülen caddenin trafik için uygun olmadığını dile getirdi. Aynı zamanda meslek odalarının üyelerini sadece oda başkanlık seçimlerinde hatırladıklarını söylediler. HÜDA PAR olarak meslek odalarının esnafla daha irtibatlı ve istişare halinde olmaları gerektiğini, esnafın sıkıntılarını yerinde birinci ağızdan dinleyip öyle hareket etmeleri gerektiğini dile getirdik.” şeklinde konuştu.

Sanayi Sitesi esnafı işçi sigorta primlerini yüksek buluyor