Sanat Sokağı esnafından Van Büyükşehir zabıtasına seyyar teşekkürü

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin, Cumhuriyet Caddesi ve Beşyol meydanı gibi ana arterlerdeki seyyar satıcılara ve kaldırım işgallerine yönelik başlattığı denetim çalışmaları devam ediyor.

VAN 3.10.2019 23:24:30 0
Sanat Sokağı esnafından Van Büyükşehir zabıtasına seyyar teşekkürü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, son dönemlerde Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan ana arterlerdeki kaldırım ve yolları kapatarak araç ve yaya akışını engelleyen, seyyar satıcı, görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Ana caddeleri işgal eden cızbızcı ve semavercilere müdahale ettiklerini ifade eden Zabıta ekipleri, kent estetiğini ve huzurunu bozanlara müsaade etmeyeceklerini söylemişti. Beşyol meydanı, Ordu ve Cumhuriyet caddesinde yapılan çalışmalara, HDP’li İpekyolu Belediye zabıtası mıntıkası olan sanat sokağı da eklendi.


Van’ın park ve caddelerini tezgahlaştırıp vatandaşa ait olan parkları ve oturma alanlarını gasp eden seyyar satıcılar, semaverciler zabıta ekiplerinin müdahalesi üzerine ortalığı savaş alanına çevirdi. Seyyarların saldırıları üzerine polis olaylara müdahale etmek zorunda kaldı.


Zabıta ekiplerine saldırarak, polis müdahaleseni zorunlu hale getiren seyyarlar, polis vatandaşa saldırıyor algısı oluşturmak ve kendilerini mağdur göstermek istiyor.


Zabıta ekiplerinin denetiminden memnun olan vatandaşlar, halka açık olan parkların ve kaldırımların seyyarlar ve semaverciler tarafından gasp edildiğini, çay içmeye zorlandıklarnı, içmedikleri takdirde banklardan kaldırıldıklarını söyledi.


Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerine teşekkür eden vatandaşlar, Sanat Parkı ve Sanat Sokağı HDP’li İpekyolu Belediyesi yetki alanında. Ancak park ve seyyar satıcılar gibi sorunlarla belediyenin ilgilenmediğini ifade eden esnaf ve vatandaşlar, “bizi işgalden Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kurtardı” dedi.


VAN’A KAYYUMLAR KADAR HİZMET YAPAN PARTİ OLMADI
Yapılan çalışmalardan gayet memnun olduğunu dile getiren Mesut Kaval isimli vatandaş, “Yapılan çalışmalardan memnunuz. Bir taraf tuttuğum için veya yaranacağım için değil, her iki parti içinde bunu söylüyorum Van’a hizmet vermek için illa kayyum mu atanması lazım. Bizim buradaki belediyeler seyyar satıcılarla, semaverlilerle, otopark sorunlarıyla baş edemiyor mu? İpekyolu Belediyesi HDP’li Azim Yacan’ın yönetiminde bulunan bir ilçe. İki zabıta gönderip buraları, büyükşehir belediyesinin yaptığı gibi temizlemesi çok mu güç. Bunu tarafsız söylüyorum, Ak Parti içinde, HDP içinde bu güne kadar hiçbir partinin atanan kayyum kadar hizmet verdiğini görmedim. Bugün caddede gezinirken gelip sanat parkında otura biliyoruz, ikide bir başımıza gelip abi çay içmeyecekseniz kalkın diyecek birileri yok. Yaptığı bu çalışmalarından ötürü Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerine ve Van Valisine teşekkür ediyorum.” dedi.


VAN’IN BU GÖRÜNTÜDEN KURTULMASINI İSTİYORUZ
Yaptıkları çalışmadan dolayı Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dire Başkanlığına ve çalışanlarına teşekkür eden Sinan Gölgül, “Yıllardır sanat sokağında esnaflık yapıyorum, bu güne kadar herhangi bir çalışma yapılmış değil, Büyükşehir zabıta ekipleri gelip sıkıntılı olsa da seyyarları kaldırdı. Van’ın bir zamanlar en işlek en uğrak sokağı sanat sokağıydı, tabiri yerinde ise iğne atsan yere düşmezdi. Bugün sigaracılar, semaverciler, seyyar satıcılar öyle bir gasp etti ki sokağı, insan bu sokağa girerken canından korkuyor. Caddelerimiz, sokaklarımızın, parklarımızın bu şekilde sömürülmesini istemiyoruz. Bu tür çalışmaların sürekli olmasını ve Van’ın bu görüntüden kurtulmasını diliyoruz. Büyükşehir belediyesine teşekkür ederiz.” diye konuştu.


POLİS SALDIRDI ALGISI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR
Van’da bulunan bütün parkların seyyar satıcılar tarafından gasp edildiğini söyleyen Faysal Aslan, “Van’da bütün parkları, sokakları, caddeleri seyyar satıcılar kapatıyor ve doğrusu vatandaşa insan muamelesi de göstermiyorlar. Zabıta ve polis ekipleri sanat sokağın da bu gaspçıları çıkarmaya çalışınca, seyyarcılar polis ve zabıtada ekiplerine saldırarak olay çıkarmaya çalışıyor, topluma da polis saldırdı, polis güç kullandı, şiddet kullandı gibi algıları yayıyorlar. Bazı paylaşımlarda görüntüleri gördüm, seyyar satıcının yaptıkları çekilmemiş ama polis kovalayınca, zabıta malzemeleri alınca çekilmiş. Olay öyle değil ama burada zabıtayı öldürecekmiş gibi saldırılıyor ve toplum da farklı yansıtılıyor. Zabıta ekipleri kayyum atanan belediyeninmiş, İpekyolu Belediyesi belediyesi ne yapıyorsa. Öyle yoğun işleri var Van’a hizmet etmeye zamanları yok. Yaptıkları çalışmadan ötürü Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerine teşekkür ediyoruz. Bu çalışma sadece bir güne mahsus olmasın, hiç olmasa iki günde bir kontroller olursa tamamen sıkıntı çözülür. Zabıta ekipleri kontrole gelmedikleri zaman, pek bir şey değişmiyor her şey yine eski düzenini alıyor. Çalışmanın devamını dilerim.” İfadelerini kullandı.
Kaynak: Van Postası Gazetesi