ŞAMRAN KANALI

Van Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, Akdamar ve Şamran Kanalı ile ilgili iki projelerinin bulunduğunu, ancak valilikten izin çıkması gerektiğini söyledi.

VAN 11.04.2015 10:46:11 0
ŞAMRAN KANALI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gürpınar Belediyesi, Akdamar Adası'na su götürülmesi ile Şamran Kanalı'nın koruma altına alınması için çalışma yapmak istiyor. 

Bu konuda Büyükşehir Belediyesine önerge de verilmiş.

AKDAMAR'DA AĞAÇLAR KURUYOR
Gazetemize konuşan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, üç ay önce Büyükşehir Belediyesi'ne iki konuda önerge verdiklerini söyledi. 
Bunlardan birinin Akdamar Adası ile ilgili olduğunu belirten Yıldız, şu bilgileri verdi:
"Bir önergemiz Akdamar Adası'nın çevre düzenlenmesi ve Akdamar'a su götürülmesi konusuydu. Malum ağaçlar kurumaya başladı. Ağaçlar kuruyor ve bir de orada bir çevre düzenlemesi yapmamız gerekiyor. Bunu da Gevaş Belediyesi ile birlikte yapmayı düşünüyoruz."

ŞAMRAN KANALI
Diğer bir konunun da Şamran Kanalı olduğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi: 
"Bir diğer konu da, Şamran Kanalı'nın onarılması ve çevresinde kanal boyunca düzenleme yapılması. Onun da koruma amaçlı imar planının yapılması. Bu konuda Büyükşehir'de Turizm Komisyonu'na havale ettik ancak Valilikte bir hareketlilik yok. Zira Akdamar Adası Valiliğin, kanal da DSİ'nin sorumluluğunda. Oradan izin lazım, ama izin çıkmıyor."