Salihli TSO'dan Van'a ziyaret

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan 45 kişilik bir heyet, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

VAN 5.06.2014 16:36:50 0
Salihli TSO
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van TSO’nun Türkiye’de bulunan 365 oda ve borsaya gönderdiği mektuplarla yaptığı  davet kapsamında, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan 45 kişilik bir heyet, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a geldi.

 

Van TSO’nun Türkiye’de bulunan 365 oda ve borsaya gönderdiği davet mektupları üzerine Van’ı görmeye geldiklerini belirten Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, “Burada bulunmaktan ve bu kentin misafirperverliğine hayran olduk. Van hep gelmek istediğimiz bir yerdi, Van TSO’nun daveti üzerine gelmeye karar verdik” ifadesini kullandı.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Meclis Başkanı Hüseyin Güneş’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı samimi ifadelerle başladı.

 

Van TSO Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, Van TSO Meclisi hakkında konuklara bilgi verdi. Ardından söz alan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın kadim bir coğrafyada önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Van, interlandında 120 milyon nüfusa hitap eden önemli bir çekim merkezi. Bu kentin sahip olduğu potansiyeller çok fazla. İki deprem yaşamış, buna rağmen nüfusu artan dünyadaki tek şehir. Bizler bu potansiyellerin farkındayız. Van, yakın bir tarihte Türkiye’de her alanda yıldızı parlayacak bir şehirdir.” şeklinde konuştu.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, ülkemizde süre gelen barış sürecinin devamının istikrarlı bir gelecek açısından çok önemli olduğunu belirterek “Barış süreci tamamen politik ve siyasal bir süreçtir. Elbette herkes çok büyük destek vermelidir. Ancak bölgede ekonomik alanda yeni bir süreç başlatılmalıdır. Bölge, yatırımcılar için cazip hale getirilmelidir. Hala en geri kalmış iller arasında bulunuyoruz. Çevremizdeki illerde buna bağlı olarak geri kalmış iller. Bu durumun artık değişmesi gerekir.” dedi.

 

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de yaptığı konuşmada, “Van’ın, bölgenin en önemli kenti olduğunu buraya geldikten sonra gördük. Gerçekten enerjisi yüksek, potansiyeli büyük bir şehir. İlk kez Van’a geliyorum. Van TSO’nun daveti üzerine meclisimizle geldik. Ancak gördük ki, buralara daha önce gelmeliymişiz. Buralara gelmek, doğru tanımak gerek.” ifadesini kullandı.

 

Kardeş oda protokolü

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel kardeş oda protokolü imzaladı. Karşılıklı iyi niyet dilekleri ile imzalanan protokol kapsamında odalar arası ikili görüşmeler, ortak projeler ve çalışmalar yürütülmesi kararı alındı.