Salih Deniz yazdı..Bu oyun anlayışla işler zor

5 Maçta kayıp 7 puan.

VAN 22.09.2015 11:48:35 0
Salih Deniz yazdı..Bu oyun anlayışla işler zor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Geçen yazımda şu cümleyi yazmıştım. 'Çatalcaspor deplasmanın dan alınan 1 puan kimseyi sevindirmesin" belki o yazımı okuyanlar arasında bana kızanlarda olmuştu. Ama gelinen noktaya baktığımızda bu cümle yerini bulmuştur.
Çatalcaspor deplasmanından alınan 1 puanın ardından, Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Amatör bir takıma mağlup olan takımımız, kupaya veda etti.
Lige dönen takım bu kez kendi sahasında ligde puanı olmayan Çine Madranspor'u yenemedi.
Geçen sezon yaşadıklarımızı tekrar yaşamaya başladık.
Kupaya veda, ligde ise içeride kayıp, deplasman da kayıp.
Sezonun henüz başı, ama gidişat hiçte iç açıcı değil.
5 Maçta kayıp 7 puan.
Tarık hocaya soralım, hocam şimdi siz bana anlatın, bu gidişattan memnun musunuz?
Bunun sorumlusu kim?
Van Büyükşehir Belediyespor-Çine Madranspor maçına baktığımızda, maçı izleyenler hayal kırıklığı yaşadı. İnanın hiç kimse maçtan zevk almadı.
Kendi sahanda, puansız bir takıma karşı oynuyorsun. Verilen mücadele bumu olmalı? Çine Madranspor iyi bir takım olsaydı, şuana kadar puansız gelmezdi. İlk maçında kendi sahasında, Çatalcaspor'a 2-1, mağlup, 2. Haftayı bay geçirmesine rağmen 3. Maçında deplasmanda Batman Petrolspor'a 2-1 mağlup, 4. Maçında ise kendi evinde Bergama Belediyespor'a 2-1 mağlup olmuş. Siz böyle bir takımı çözemeyip yenemiyorsanız, bu ligde çekeceğimiz var demektir.
Öyle dam dam toplarla, bir mahalle takımı edasında futbol oynamakla puan alınmaz. Takım da kazanma arzusu yok, Kazanma ruhu desen o da yok. Mücadele hırsı yok, koşmaktan aciz bir takımla maç kazanılmaz.  Teknik kadro desen saha kenarın da müdahale adına bir şey yok.
Yok ha yok.
Bu nasıl iştir?
Bu takım nasıl hazırlanıyor nasıl idman yapıyor? Çine Madranspor Van'a gelirken, belki fark yememe hesapları yapıyordu. Ama bir puanı alıp gittiler.
Neden mi?
Baktılar bizim takımda bir şey yak. Dağınık bir takım. Kazanma adına bir şey yok. Onlar bizi çözdü ama biz onları çözemedik. Bir yandan saldırdılar, bir yandan savunma yaptılar sonunda da ligdeki ilk puanlarını deplasmanda almanın mutluluğuyla gittiler. Bir teknik kadro Saha kenarında bir takımı çözüp tedbirini alamıyorsa puan kaybetmesi kimseyi şaşırmasın.
Sezonun başlamasına aylar varken, mevcut teknik kadroyla yola devam edilmemesini defalarca buradan yazdık.
Sanki ülkede hoca kıtlığı var.
Bir kere oturup düşünmek lazım. 30 Hafta boyunca bu takımın başında kalıpta başarılı bir grafik çizmeyen bir teknik kadroyla yola nasıl devam edilir? Bu kararı verenler gelinen noktada memnunlarsa bizde memnun olalım. Yazık ya, harcanan paraya verilen emeğe bu taraftara yazık. Taraftarlar, 90 dakika boyunca durmadan takımı desteklediler, karşılığı bu olmamalı. Sorarım yönetim ve teknik kadroya, siz oynanan oyundan verilen mücadeleden memnun kaldınız mı?
Tekrar söylüyorum.
Yol yakınken, takıma taze bir kan gereklidir.
Yoksa vay halimize…
Ligin 5. Haftası geride kalırken, oynadığımız takımlara baktığımızda, halen grubun güçlü ekipleriyle halen oynamış değiliz.
 Bakın, biz kendi sahamızda puansız Sandıklıspor'u maçın uzatma dakikalarında gelen golle zor yenebildik. Ama 5. Hafta maçında Çorum Belediyespor-Sandıklıspor'u 5-1 mağlup ediyor. Biz kendi sahamızda güçsüz takımlara karşı böyle mücadele ediyorsak, deplasman da güçlü takımlara karşı nasıl mücadele edeceğiz? Asıl önümüzde zorlu maçlar bizi bekliyor. Bu takım bu haliyle, bu mücadelesiyle bir yere varamaz. 5 haftalık maraton da 7 puanlık bir kayıp yaşadık. 8 Puanla 5. Sırada yer alıyoruz. 5. Sırada yer almamız da kimseye teselli olmasın.
Sistem 3 puan üzerine. Bu hafta sonu Batman Petrolspor maçında yine puan kaybı yaşarsak, aşağıya doğru inişe geçeriz. O açıdan bu hafta sonu oynanacak Batman Petrolspor maçından mutlaka puanlar alınmalıdır. Beraberliği düşünerek savunma yapmayacaksın. Korkmadan sonuna kadar mücadele edeceksin ki karşılığını göresin. Her sezon aynı sendromları yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz gruba baktığımızda, Vallahi de billahi de bu gruptan bir üst lige çıkmak çokta zor değil.
 Ne hikmetse grubun favori takımıyız ama başarılı olamıyoruz.
Futbolda Duygusallığa yer yok.
 Duygusal davranılmanın zararını bu takım çekiyor. O açıdan, yönetimin duygusallığı bir tarafa bırakması, takımın geleceği adına yeni bir adım atması, herkesin beklentisidir.
Atılacak adım belli.