`Saldırı furyası devam ederse bölgede kaos olur

`İslami STK`lara ve şahsiyetlere yönelik yapılan saldırıları kınayan Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Ferhat Aköz, saldırıları gerçekleştirenlerin amacının bölgede kaos çıkarmak olduğunu belirterek, saldırı furyasının devam

VAN 24.10.2013 15:46:25 0
`Saldırı furyası devam ederse bölgede kaos olur
Tarih: 01.01.0001 00:00
Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Ferhat Aköz, son zamanlarda İslami sivil toplum kuruluşlarına ve mütedeyyin şahsiyetlere yönelik sıkça gerçekleştirilen saldırıları değerlendirdi. Aköz; "Bu saldırı furyası bu şekilde devam ederse korkarız ki bu bölgede bir kargaşa bir kaos ortamı oluşur. Zaten bu eylemleri gerçekleştirenlerin amacı da budur." dedi. 

"Geçmişte yaşanan olaylar bir daha yaşanmasın"
Saldırıları gerçekleştirenlerin kargaşa ve kaos ortamı oluşturarak, kendilerine bir alan açmak istediklerine değinen Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Aköz, "Ama bilmemiz gerekiyor ki bu bölge, bu insanlar çok çekti ve tekrar kan, gözyaşı olmasını istemiyor. Onun için diyoruz ki kesinlikle geçmişte yaşanan olaylar bir daha yaşanmasın. Çünkü geçmişte yaşandı ama bir faydası olmadı. Bu bölge bir nebze olsun huzuru bulmuşken geçmişte yaşandığı gibi karanlık ve puslu ortamlara çekilmesin" diyerek olayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Bölgede son zamanlarda saldırıların sıklıkla yaşandığına değinen Aköz, Bu saldırıların özellikle İslami faaliyet gösteren parti, dernek ve mütedeyyin insanlara karşı yapılan provokatif eylemler olduğunu ve bunu gerçekleştirenlerin ise PKK`nin gençlik yapılanması olarak bilinen ve kendilerine Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) diyen çeteler olduğunun altını çizdi.

"Kürt halkına hizmet eden İslami parti ve STK`lar sindirilmeye çalışılıyor"

Saldırıları, sosyal paylaşım siteleri üzerinde üstlendiklerine ve bunların PKK/BDP ile olan ilişkilerinin ortada olmasına rağmen BDP`nin söz konusu saldırılara kör ve sağır kaldığına da dikkat çeken Aköz, "Bu da gösteriyor ki birileri İslami faaliyette bulunan, Kürt halkına, bu bölgeye hizmet eden İslami parti, STK ve mütedeyyin insanlara karşı sindirme hareketi başlatmıştır" tespitinde bulundu.

"Kimse bu oyuna gelmesin bu bir kirli oyundur"
Şimdiye kadar 100 `ü aşkın saldırı olmasına ve hatta ölümle sonuçlanan olaylar yaşanmasına rağmen olaylarla ilgili bir tek failin bile yakalanmamasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Aköz, "Gerçekten insanlar şunu düşünüyor; `Acaba derinlerde birileri başka birileriyle işbirliği halinde mi?` Bu nedenle buradan özellikle yetkililere sesleniyoruz! Bu saldırıların devam etmesinin en önemli sebebi bu zamana kadar bir failin dahi yakalanmamasıdır. Yetkililerin bu konuda üzerlerine düşeni yapıp bir an evvel saldırıda bulunanları yakalamalarıdır ki bir daha bu olaylar yaşanmasın. Saldırıları gerçekleştirenlere de özellikle gençlere şunu diyoruz: bu olayların kimseye fayda sağlamadığını bilin. Buradaki amaç kardeşi kardeşe kırdırtmaktır. Onun için tekrar diyoruz ki kimse bu oyuna gelmesin. Bu bir kirli oyundur ki bu oyun hem bu insanlara, hem bu bölgeye zarar veren bir ateştir" diye konuştu.

Bu konuda etkin yetkin olan herkesin inisiyatif alması ve bu olayların bir an önce durdurulması çağrısında bulunan Aköz, toplumun tekrar eski kargaşaları yaşamamsı için ellerinden geleni yapmalarını beklediklerini ifade etti.

"Medya, ya olaylara sesiz kalıyor ya da çarpıtıyor"
Malum medyanın ya olaylara sesiz kaldığını ya da olayları çarpıtarak verdiğine de değinen Aköz, özellikle PKK medyasının olayı tam tersi bir şekilde verdiğini belirterek, "Çünkü gerçekten olayın oluş şeklini iyi irdelemek lazım ve kimin kime saldırdığının çok iyi görülmesi lazım. Farklı şekilde lanse edilerek insanlar daha çok provoke edilmemeli, olaylar olduğu gibi medyaya yansımalı ve medyanın özellikle de bu konuda çok hassas davranması ve olayların olduğu gibi yansıtılması gerekir ki yanlış aktarılıp daha çok provokasyona sebebiyet verilmesin" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)