Saklı cennet, turizmcileri bekliyor

Van Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Gölü kıyısında bulunan İnköy Mahallesine bağlı Ağin koyunun bir tatil beldesini andırdığını belirterek, Van turizmi için önemli olduğunu ve mutlaka gerekli yatırımlar yapılarak turizme ka

VAN 2.07.2018 10:27:56 0
Saklı cennet, turizmcileri bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 

Gevaş Belediyesi tarafından, önceki gün Van Gölünün Gevaş-Tatvan sahil boyunda, Van'daki basın mensuplarının katıldığı bir gezi düzenlendi. Geziye Gevaş Beleddiye Başkanı Sinan Hakan ve çok sayıda basın mensubu katıldı. ‘Gizli kalmış cennet’ olarak adlandırılan Ağin bölgesinde gerçekleştirilen gezide kartpostallık manzaralar yakalamak mümkün. Temiz havası ve suyu, doğal ortamı, sakin yapısı ile büyüleyen Ağin köyü, şimdi turizmcileri davet ediyor.

 

TEKNEDE KAHVALTI
Tekne ile gerçekleşen gezi programı sabahın erken saatlerinde, Akdamar İskelesi'nde başladı. 
Belediye Başkanı Hakan ve basın mensuplarını taşıyan tekne, önce İnköy sahiline uğradı.
Kahvaltı, Akdamar İskelesin'den çıkışla birlikte teknede gerçekleşirken, basın mensupları sahil boyunca görüntü alma imkanı buldu.

 

 

AĞİN'İN GÖRKEMİ
Gezinin son durağı, geniş bir yeşil doğaya da sahip alan olan Ağin bölgesi oldu.  
Yeşili ve berrak suyu ile adeta el değmemiş bir sahil görüntüsü veren Ağin'de basın mensupları gölde yüzme imkanı buldu. 
Daha sonra Ağin kilisesi ve burada bulunan tarihi yapı kalıntıları gezildi.
Ulaşımın sadece gölden sağlanabildiği bölgede İnköy mahallesinden vatandaşların atlarla gelerek ot biçtikleri öğrenildi.  
Bölgede daha çok yabani görünümlü ve kendiliğinden yetişen ceviz, armut, erik, elma, üzüm gibi meyve ağaçlarının da bulunması dikkat çekti.
Akşam saatlerine kadar bölgede kalınırken, akşam saatlerinde tekne ile yeniden geri dönüldü.

 

"AĞİN KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR"
Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Ağin'in cennetten bir parça olduğunu" belirterek, "Şuan Gevaş İnköy Mahallemize bağlı Ağin’deyiz. Ağin eski metruk bir mezra. Burada Van’ın en güzel koyları yer alıyor. Bugün sizlerle beraber buraya bir gezi düzenledik. Buradaki güzellikleri yerinde görmek ve tanıtmak amacıyla geldik. Van’a ve Türkiye’ye burayı tanıtmak istiyoruz. Bu saklı cenneti bizim turizme kazandırmamız gerekiyor. Açıkçası buralar turizmciler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.” dedi.

 

 

RAPOR HAZIR
Ağin bölgesi için bir proje hazırladıklarını ve burasının insanların gelip 1 hafta kalarak zaman geçirebileceği enfes bir yer olduğunu vurgulayan Hakan, proje kapsamında bölgeye özel sektörün yatırım yapmasını arzuladıklarını vurguladı. Hakan; “Burası ile ilgili daha önce hazırladığımız ve çeşitli kuruluşlar ile paylaştığımız teknik bir raporumuz da var. Bu iş sadece Gevaş Belediyesi ile olabilecek bir iş değil. Belki Van Büyükşehir Belediyesi’nin de dışında Kültür ve Turizm Bakanlığının da teşviği ile daha çok özel sektörü harekete geçirebileceğimiz bir formatta, insanların günü birlik gelip gidecekleri gibi değil, gelip 1 hafta zaman geçirebileceği, inanılmaz güzel bir yer. Doğasıyla, çevresiyle, insan tahribatından da uzak kalmış bir yer. Şuan buraya deniz yolu ile ulaşım sağlanıyor. Bütün bu güzellikleri bugün bir kez daha sizlerle birlikte gördük. Burada çekeceğiniz bir kare fotoğrafı, Türkiye’nin başka bir yerinde başka bir vatandaşa gösterdiğiniz zaman Van olduğuna inanamayacaktır. Ama bizim böyle saklı, güzel yerlerimiz var, böyle değerlere sahibiz. Buraları tanıtmak da bize düşüyor.” ifadelerini kullanrdı.

 

 

RAPORUN İÇERİĞİ
Bölgennin turizme kazandırılması noktasında hazırlanan raporun içeriğinden de kısaca söz eden Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Bir kere iskelemizin olması lazım. Burada ahşap bungalof türü evler düşünüyoruz. Ağin’de eski bir kale, bir köy merkezi ve sahillerimiz var. Bunlar arasında bir yürüyüş parkuru düşünüyoruz. Kampçılar için bir kamp alanı planlıyoruz. Bölgede tatlı su olması büyük bir avantaj. Onu da değerlendirerek ve burada kuvvetle muhtemel güneş enerjisi ile elektrik enerjisi de sağlayarak yazın 2.5 aylık süre zarfında burada çok ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Buranın denizi de çok temiz. Buna belki agro turizmi de katabiliriz. Böyle bir konsept hazır. Ama dediğim gibi bu sadece Gevaş Belediyesinin altından kalkabileceği bir şey değil. Bu projeyi daha çok özel sektör marifetiyle hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Bu uzun soluklu bir proje. Sermayenin buraya güvenerek gelip ciddi yatırımlar yapması gerekiyor. Neler yapılması gerektiği konusunda zaten yol haritamız da var. Özel sektör temsilcilerini buraya yatırıma davet ediyoruz. Zaten onları da bir gün getirip buraları gezdirmeyi amaçlıyoruz. Buraları gördükten sonra da bizim çok fazla bir şey anlatmamıza gerek kalmayacak diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 
Haber: M.Selim Kurt / Adil Harmancı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi