Sakatatçılar Çarşısı esnafı: Hijyen var ama müşterimiz yok!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sakatatçılar Çarşısı, ciddi bir müşteri sıkıntısı yaşıyor. Çarşı esnafı bunun nedenini, şehir merkezinde perakende satış yapanlar ile yetersiz tanıtıma bağlarken, bir esnaf da,

VAN 9.05.2019 13:35:03 0
Sakatatçılar Çarşısı esnafı: Hijyen var ama müşterimiz yok!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret usulüyle Akköprü Mahallesi’nde yaptırılan Sakatatçılar Çarşısı, geçtiğimiz Ocak ayında açıldı.
Daha önce Peynirciler Çarşısı’nda satış yapan esnaflar, burada kendilerine tahsis edilen dükkânlara yerleşti. 

MÜŞTERİ SIKINTISI VAR

Ancak aradan geçen uzunca süreye rağmen vatandaşların çarşıya alışmadığı ve esnafın ciddi bir müşteri sıkıntısı çektiği belirtildi.
Bazı dükkânların siftah yapmadan kapılarını kapattıkları öğrenildi.

ŞEHİR MERKEZİNDE SATIŞ YAPANLARDAN YAKINIYORLAR

Çarşı esnafı, müşteri azlığını daha çok, şehir merkezinde perakende sakatat satışı yapanlara bağlıyor.

Esnaflar, Peynirciler Çarşısı’ndan taşındıktan sonra bazı esnafların kendileri için yapılan çarşıya yerleşmediklerini, halen satışlarını şehir merkezinde sürdürdüklerini söyledi.
Çarşı esnafı, bu esnaflara yenilerinin de eklendiğini, bunun da müşterilerinin azalmasına yol açtığını ifade etti.

TANITIM SORUNU

Sakatatçılar Çarşısı esnafının bir diğer sıkıntısı ise, tanıtımla ilgili.

Adres olarak halen çoğu eski müşterileri tarafından da bilinmediklerini belirten bir esnaf, “Burası gözden uzak bir yer, eski müşterilerimizin çoğunu da kaybettik. Diğer insanlar adresimizi bilmiyor, sormuyorlar, zaten ya markete gidiyorlar, ya da merkezde perakende satış yapanlara gidiyorlar. Biz de ne yapacağız bilmiyoruz. Siz yazarsanız belki gelen olur, valla biz ne yaparsak boş, sosyal medyada reklam yapıyoruz ama yine de gelen yok. Bizim buranın çok iyi bir tanıtıma ihtiyaç var. Hijyen var, sağlıklı ürünlerimiz var, ama müşterimiz yok. Çok ilginç değil mi..?” diye konuştu.   
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: