Şahin, alınan kararın sevindirici olduğunu söyledi ve halka seslendi; ‘Durum ciddi, herkes kurallara uymalı’

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından beyannamelerin ertelenmesi, muhasebeci ve mali müşavirleri sevindirdi. Van Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (Van SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, “Beyannamelerin ertelenmesi b

VAN 25.03.2020 11:52:43 0
Şahin, alınan kararın sevindirici olduğunu söyledi ve halka seslendi; ‘Durum ciddi, herkes kurallara uymalı’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri dün aldığı kararla öteledi.
Bakanlık aynı zamanda, bu aylarda verilmesi gereken Muhtasar ve KDV beyannamelerinin de verilmeyeceğini karara bağladı. Beyannameler, 27 Temmuz 2020 tarihine ertelendi. 

‘BİZİ VE ÇALIŞANLARIMIZI RAHATLATTI’

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dün aldığı kararla muhasebecileri de kapsama dahil etmesi çalışanları sevindirdi.
Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, bakanlıkça alınan kararı olumlu bir karar olarak bulduklarını belirterek, “Biraz zor oldu ama sonuçta beyannamelerin ertelenmesi bizi ve ofislerimizde çalışanları rahatlatmıştır.” dedi. 

“EVDE KAL’ KAMPANYASINA KATKIDIR”

Alınan kararın kendilerini sağlık açısından ilgilendirdiği gibi genel toplum sağlığı açısından da iyi bir karar olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:
“Ofis ortamında çalışmak, her gün sokağa çıkmak bizler için, yüzleştiklerimiz için tehlike oluşturuyordu. Üstelik 65 yaş üstü meslektaşlarımız da var. O nedenle bu karar son derece olumludur. Diğer taraftan, ‘evde kal’ kampanyasına da bir katkı olmuştur. Biz de bu vesileyle Oda olarak, tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz; durum ciddi, her kesin kurallara uyması gerekiyor. Bu ciddi durumun üstesinden ancak öyle gelebiliriz.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi