Sağlıkta yaşanan şiddet Van'da protesto edildi

Van- Hakkâri Tabipler Odası ile SES Van Şubesi, Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü ve sağlıkta yaşanan şiddet ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

VAN 17.04.2014 16:18:10 0
Sağlıkta yaşanan şiddet Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamada sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterilirken, Dr. Ersin Arslan’ın hayatını kaybettiği olaydan sonra Van’da BDP milletvekili Özdal Üçer’in Oğuz Eroğlu isimli doktora saldırması olayının ise görmezden gelindiği gözlendi.

Türkiye’de sağlık çalışanlarının uğradığı saldırıların ardı arkası kesilmiyor. 2 yıl önce Gaziantep'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın hayatını kaybettiği olayın üzerinden tam 2 yıl geçti. Ancak bu süre içerisinde de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam etti.

Burada yapılan basın açıklamasında Dr. Ersin Arslan, Gaziantep'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin üzerinden tam 2 yıl geçtiği belirtilerek, O dönemde yaşanan şiddet olayları hatırlatıldı.

Açıklamada, “Ersin'in ölümünden sonra, genç bir sağlık emekçisi Dr. Melike Erdem sisteme isyanını kendi canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Yoğun Bakım Hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, Hastane Müdürü'nün kovaladığı sağlık çalışanı, emniyet güçleri ve başhekimlerin saldırısı, hasta ve hasta yakınlarının yerlerde tekmelediği hamile doktor, dövülen yoğun bakım asistanları, silah çekilen acil servisler, silahlı tehditler, kovalanan doktorlar, diş hekimleri, hemşireler…” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca 17 Nisan'ın tüm Dünya'da “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Günü” ilan edilmesi istendi.

Öte yandan yapılan açıklamada sağlıkta yaşanan şiddet olayları tek tek hatırlatılırken geçtiğimiz sene BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in şiddetine maruz kalan Dr. Oğuz Eroğlu ise hatırlanmadı. (Murat Dalgın-İLKHA)