“Sağlıklı besleme bir yaşam tarzı olmalı“FOTO GALERİ..

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Birimi, sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı olması gerektiğine vurgu yaptı.

VAN 6.06.2014 20:35:33 0
“Sağlıklı besleme bir yaşam tarzı olmalı“FOTO GALERİ..
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Birimi Diyet  uzmanı Yeliz Serin, herhangi bir kronik ya da metabolik rahatsızlığı olmayan sağlıklı bireylere önemli tavsiyelerde bulundu.

 

İlke Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Serin, Diyetisyenlik mesleğinin, obezitenin tüm dünyaya hızla yaygınlaşması ile son yılların en popüler meslekleri arasında yer aldığını belirterek, “Dünyada ve ülkemizde hem diyetisyen ihtiyacı artmış hem de bu mesleği tercih eden birey sayısında artış olmuştur. Bu durum diyetisyenlerimize çok önemli bir halk sağlığı sorunu olan obezite ile mücadele, yanlış beslenmeye bağlı hastalıkların tedavisi ve dolaysıyla toplumda sağlıklı beslenme bilincinin gelişmesi konusunda önemli görev ve sorumluluklar yüklemiştir.” dedi.

 

Diyetisyen Serin, vatandaşlara kilo problemi için sağlık kuruluşundan ve bu konuda uzmanlaşmış bir sağlık personelinden yardım almaları konusunda uyardı.

 

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ise, bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıklarını değerlendirerek, “Onlara uygun beslenme tedavisini belirleyen, beslenme plan ve politikaları üreten sağlıklı bir nesil için, birey ve toplumu bilinçlendiren, başta obezite olmakla beraber birçok hastalıkla mücadelede araştırıcı, eğitici, rehabilite ve tedavi edici olarak görev yapan diyetisyenlerimizin 6 Haziran Diyetisyenler Gününü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.