Sağlık personeline anlamlı ziyaret

Van’daki engelli dernekleri, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ni ziyaret ederek, sağlık çalışanlarına ve idari personele, en zor süreçte çiçek takdim ederek büyük moral oldu. Pandemi şartlarında en çetin mü

VAN 7.12.2020 11:14:27 0
Sağlık personeline anlamlı ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla her yıl Van’da Atatürk anıtına çelenk bırakma, basın açıklaması, konferans, skeç, müzik, şiir dinletisi ve kurumlara ziyaretler şeklinde etkinlikler düzenlenirken, bu sene Pandemi nedeniyle bu tür etkinlikler yapılamadı.
Bu nedenle engelliler 3 Aralık gününden sonra da sağlık kurumları başta olmak üzere bazı kurumlara ziyaretler gerçekleştirerek gün dolayısıyla farkındalık oluşturma yoluna gitti. 
Önceki gün de Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, Başkan Yardımcısı Kerem Gentir, Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, Başkan Yardımcısı Cemil Atilla ile İl Engelli Koordinatörü Memur Sen Engelliler Komisyonu İl Başkanı Kasım Emek, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi çalışanlarını ziyaret etti.
Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, hastane Başmüdürü Sefer Kuşan ve çalışanlarla bir araya gelen dernek yöneticileri, kısa bir sohbet gerçekleştirdi, ardından da çalışanlara ve idari personele birer çiçek sundu.
Ziyarette engelli dernekleri adına konuşan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, “Fedakârca çalışan tüm sağlıkçılarımızı canı gönülden kutluyoruz. Her zaman bizlerle yakından ilgilendiler, fakat bu pandemi sürecinde ailelerinden bile uzak kaldılar. Biz de bir farkındalık oluşturmak adına Van'da faaliyet yürüten engelli dernekleri olarak kendilerini yalnız bırakmadık. Bu süreçte en çok sağlıkçıların morale ihtiyacı vardı, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi. 
Hastane Başhekimi Ümit Haluk İliklerden de şunları söyledi:
“Bu anlamlı günde biz sağlıkçıları düşünen derneklerimize teşekkür ederiz. Birçok kişinin düşünmediğini incelik göstererek düşünüp bu hassasiyeti gösterdikleri için tüm sağlıkçılarımız adına kendilerine teşekkür ederiz.” 
Çiçek takdiminden sonra çalışanlarla günün anısına fotoğraf çektiren dernek yöneticileri daha sonra hastaneden ayrıldı.