Sağlık ocakları ahır olarak kullanılıyor

Başkale ilçesinin bazı kesimlerinde bulunan 5 sağlık ocağı ve sağlık evi, samanlık ve ahır olarak kullanılıyor.

VAN 16.03.2015 20:11:18 0
Sağlık ocakları ahır olarak kullanılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
              Bölge: Zafer Tayfur
                Başkale ilçesine bağlı Yanal Güvendik, Dereiçi, Merkez ile Güleçler mahallelerinde bulunan 5 sağlık ocağıyla ile sağlık evi yıllardan bu yana hizmet verilemediği için birinde mahalle imamı, birinde köy korucusu otururken, kalan 3 tanesi ise ahır, samanlık ve kömürlük olarak kullanılıyor.


              Başkale merkez ve mahallerinde 5 sağlık ocağı ve sağlık evi kullanılmaz halde merkezde bulunan 1 nolu aile sağlık hekimliği 6 -7 Ekim olaylarında kundaklanırken, Yanal mahallesindeki 23 yıl önce inşa edilen sağlık ocağına bugüne kadar doktor ve sağlık personeli atanmadığı iddia edildi.

              Güvendik mahallesindeki sağlık evi ise 2012 yılında yatırım programına alınmış olup oraya daha bir çivi çakılmamış olup Dereiçi ile Güleçlerdeki sağlık evleri ise birinde korucunun oturduğu birinde kömürlük olarak kullanıldığı belirtildi.

                Yanal Mahallesi muhtarı Mahsut alagöz yaptığı açıklamada 23 yıl içinde yanal mahallesindeki sağlık ocağımız yaklaşık 2 ila 3 kez onarıldı. Fakat herhangi bir doktur ya da ebe atanmadığı halde neden bu sağlık ocağı sık sık onarıldı, personel atanmayan yere onarımın yapıldığı nerde görülmüştür. Şu anda da sağlık ocağımız mahalle imam oturmaktadır. Her hangi bir atama olursa hemen imam çıkarılır sağlık personelline tahsil edilecektir.

              Güvendik Mahallesi muhtarı Remzi Demir in yaptığı açıklamada "Sağlık evi 2012 yılında yatırım programına alınmış olup buraya daha bir çivi çakılmamış. Kaderimiz Dereiçi ile Güleçler mahallesindeki sağlık evleri ise birinde korucu oturuyor. Diğeri ise kömürlük olarak kullanılıyor. Bizim sağlık evimiz ise ahır ve samanlık olarak kullanılıyor. Benim mahalleme yakın 7 mahalle var, en azından bu mahallerin birinde bir sağlık ocağı olması şart. 7 mahallenin toplamda 9 bin 960 nüfusu bulunmaktadır. Bizler bir iğne için ilçeye gitmek zorunda kalıyoruz, ilçe buraya 50 km uzaklıkta. Çoğu zaman 112 aranıp ambulans istenilmektedir. Bu da devlet büyük zarar vermektedir. Yetkililerin bir an önce bu sağlık sorununa bir çözüm getirmeleri gerekir" dedi.