Sağlık Müdürlüğünden hasta kardeşlere yardım eli

Van'da iki çocuğu Epidermolizis Bulloza (sedef), bir çocuğu da epilepsi hastası olan Karakoç ailesine Van İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yardım eli uzatıldı.

VAN 18.04.2014 21:23:14 0
Sağlık Müdürlüğünden hasta kardeşlere yardım eli
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İpekyolu ilçesine bağlı Yeniçavuş Mahallesi’nde (Mamedik) ikamet eden 12 nüfuslu Karakoç ailesinin dramı yürekleri burkmaya devam ediyor. Karakoç ailesini ziyaret eden Sağlık Müdürlüğü ekipleri hasta kardeşlere hediyeler dağıtarak yüzlerinin bir nebze gülmesini sağladı.



İki çocuğunun doğuştan sedef hastalığı olarak bilinen Epidermolizis Bulloza hastalığına yakalanan, küçük kızının ise 3 aylık iken geçirdiği havale nedeniyle epilepsi hastası olan Karakoç ailesine yardım eli uzandı.



Van İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Duralı ve UMKE ekipleri tarafından Karakoç ailesi ziyaret edildi. Burada Serkan ve Ergin’in yapılan sağlık kontrollerinden sonra Van’da çağırılan ambulans ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.



Öte yandan Karakoç ailesi yaklaşık 5 yıl önce Sedef hastalığından dolayı 5 yaşında Emrah isimli çocuklarını kaybetti. Kızını sürekli İzmir’e tedavi için götürdüğünü söyleyen baba İdris Karakoç, çaresiz durumda olduğun söyledi.



“Hastalara gerekli desteği sağlayacağız”

Van İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Duralı burada yaptığı açıklamada çocukların sağlığı için ellerinden gelen bütün çabayı sarf edeceklerini belirterek, “11 Nisan’da Karakoç ailesi yardım bekliyor başlıklı haberini gördükten sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’ın talimatıyla Karakoç ailesinin hastalıkları olan çocuklarını ziyaret etmemizin talimatı verildi. Bizde sağlıkçı arkadaşlarımızla beraber aileyi ziyarete geldik. 18 yaşındaki Ergin ve 8 yaşındaki Serkan Epidermolizis Bulloza hastalığına yakalanmış ve daha önce kısmi tedavi görmüşler. Fakat ailenin herhangi bir sağlık kuruluşuna müracaatı olmamış. Çocukların hastalıkları baya ilerlemiş. 112 arayarak ekip arkadaşlarımızı konu ile ilgili bilgilendirmek ve biraz sonra buraya gelecekler. Hastaneye yatışlarını sağlayacağız. Umarım kardeşler biraza daha düzelecek. Daha önce düzenlenmiş raporlara baktık. Sosyal Hizmetler Uzmanı arkadaşımız sosyal durumu ile alakalı rapor tuttu. Raporumuzu müdürlüğümüze sunacağız. Müdürlüğümüz tarafından yapılacak bir şeyin olup olmadığı kararlaştırılacak. Hastalarımızı şimdilik Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldıracağız.” dedi.



“İmkânsızlık yüzünden çocuklarımı hastaneye götüremiyorum”

Baba İdris Karakoç ise imkânlarının kısıtlı olduğu için çocuklarını hastaneye götüremediğini belirterek, “İki çoğum ana doğma bu hastalığa yakalandılar. Aynı zamanda küçük kızım da epilepsi hastasıdır. Yetkililerin bize destek çıkmasını ve yardımcı olmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığımızdan gerekli desteği bekliyoruz. Ekiplerini ve arkadaşlarını buraya gönderen Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’da teşekkür ediyorum.” dedi.



Öte yandan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırılan Epidermolizis Bulloza hastası Serkan ve Ergin kardeşlere burada 3 saat bekletildi. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin tekrar devreye girmesiyle birlikte kardeşler daha sonra müşahede altına alındı. (Hacı Yılmaz- İLKHA)