Sağlık Müdürlüğü vatandaşı zehirlenmelere karşı uyardı

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi tarafından soba dumanına bağlı karbonmonoksit zehirlenmelere karşı vatandaşları uyardı.

VAN 1.03.2019 17:21:04 0
Sağlık Müdürlüğü vatandaşı zehirlenmelere karşı uyardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

       Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Bilici, soba zehirlenmesi ve alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Bilici, “Türkiye’de bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşıyor” dedi.

           Dr. Bilici yaptığı açıklamada, “Özellikle soba dumanına bağlı karbonmonoksit zehirlenmeleri yanlış kullanım ve ihmal yüzünden topluca ölümlere yol açmakta, soba, şofben ve baca zehirlenmelerinden bir aileden çok sayıda kişi aynı anda hayatını kaybedilmektedir.  Ancak alınacak bazı tedbirlerle karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı ölümler önlenebilir ölümlerdir. Özellikle kış aylarında alçak basınçlı havalarda ve lodos nedeniyle zehirlenmeler tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır.

           Müdürlüğümüzce bu doğrultuda karbonmonoksitten kaynaklanan  zehirlenme ve ölüm vakalarının azaltılması/önlenmesi ile zehirlenmelere karşı halkımızı bilgilendirmek ve farkında lığın artırılması amacıyla, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimince İlimizdeki reklam billboart’larına konu hakkında afişler asılmış, halkın yoğun olduğu bölgelerde ise stantlar kurularak vatandaşlara karbonmonoksit hakkında bilgi verilerek, soba, şofben vb. kullanımlarda dikkat edilmesi gerekenler ve alınacak önlemler ile ilgili el broşürleri dağıtılarak vatandaşlarımız bilgilendirildi” dedi.