Sağlık Çalışanlarına 'Şiddet' Eğitimi

Van Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle sağlık çalışanlarına yönelik eğitim verildi

VAN 27.11.2012 15:35:30 0
Sağlık Çalışanlarına
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle sağlık çalışanlarına yönelik eğitim verildi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda verilen eğitimde, Psikolog Sefer Mavigöl, kadına şiddet ve aranması gereken haklar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Amaçlarının kadına yönelik şiddetin daha iyi anlaşılmasını sağlamak, şiddet gören kadının başvurabileceği yerler ve yaralanabileceği yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgiler vermek olduğunu belirten Mavigöl, "Kadına yönelik şiddet, sadece fiziksel şiddet olarak algılanmamalı, basta psikolojik, ekonomik, sosyal ve cinsel şiddet olmak üzere birçok görünüm şekli olduğu bilinmelidir. Dolayısıyla şiddete maruz kalan kadının maddi ve manevi bütünlüğü, vücut dokunulmazlığı, yasam, eğitim ve çalışma hakkı, kişi özgürlüğü, ifade özgürlüğü ihlal edilmiş olmaktadır.

Şiddet, kabul edilecek bir durum değildir. Kadınların bu konuda yasal hakları var. Bu yasal haklardan nasıl faydalanılır ve nereye başvurulur bilmek lazım. Bu kapsamda, toplumsal ve bireysel duyarlılığın artırılması gerekir" dedi.

Eğitim, daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. - Van