Sağlık çalışanları anısına çıkarılan kitabın geliri İyilik Mağazası'na gidiyor…

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, çıkardıkları 'Covid-19 Salgınında Neler Yaşadık, Neler Öğrendik Geleceğe Notlar' kitabının gelirinin koronavirüs salgını nedeniyle şehit olan sağ

VAN 25.06.2021 10:41:54 0
Sağlık çalışanları anısına çıkarılan kitabın geliri İyilik Mağazası'na gidiyor…
Tarih: 01.01.0001 00:00

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, koronvirüs salgınında şehit olan sağlık çalışanları anısına çıkardıkları 'Covid-19 Salgınında Neler Yaşadık, Neler Öğrendik Geleceğe Notlar' kitabının tüm gelirinin iyilik amacıyla kullanılacağını vurguladı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından koronavirüs salgını nedeniyle şehit olan sağlık çalışanları anısına yazılan ve 32 bölümden oluşan 'Covid-19 Salgınında Neler Yaşadık, Neler Öğrendik Geleceğe Notlar' isimli kitap büyük ilgi görüyor.

Koronavirüs salgını sürecinde yaşanan sıkıntı ve zorlukların 32 bölümde yer verildiği kitap 25 TL'ye satışa sunuldu.

"VAN İÇİN BİR ÖVÜNÇ KAYNAĞI"

'Covid-19 Salgınında Neler Yaşadık, Neler Öğrendik Geleceğe Notlar' kitabıyla ilgili açıklamalarda bulunan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, "Covid-19 Salgınında Neler Yaşadık, Neler Öğrendik Geleceğe Notlar isimli kitabımız çok önemli. Kitabımıza çok fazla emek harcadık. İnşallah memleket olarak biran önce bu salgından kurtuluruz. Daha sağlıklı, güzel günler görürüz. Bu kitap anı olarak ileride bizi çok daha iyi bilgilendirecek. Buda Türkiye'de ve hatta dünyada bir ilk oldu. Bu bir tedavi kitabı, koronavirüs hastalığı nasıl tedavi edilir, ilaç tedavisi falan değil, bu bir hikaye, roman kitabı değil. Bu yaşanmışlıktır. Bölge Hastanesi olarak koronavirüs süresince sadece Van'a değil, çevre illere de, yani 3 milyona yakın nüfusa hizmet verdik. Bu kitapta da yaşamış olduğumuz anılarımızı topladık. Bunun geliri tamamen iyilik mağazasına gidiyor. İyilik Mağazası da bunu muhtaç olan çocuklara, koronavirüsten dolayı şehit olan sağlık çalışanlarımızın ailelerine bir hayırseverlik anlamında yardım edeceğiz. Bu kitapların satışlarında elde gelir onlara gidecek. Bu kitapla tarihe not, belge düştük. Kitabımız 32 bölümden oluşuyor. Çoğu yazar, hastanemizde çalışan doktor, hemşeri ve yönetici arkadaşlarımızdan oluşuyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van ESOB Başkanı İsa Berge ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say'ın da bir bölüm yazısı var. Sosyal içeriği çok zengin olan kitap, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yayını olarak raflardaki yerini aldı. Buda Van için bir övünç kaynağı. Bu kitabın ikinci baskısını yapacağız. İkinci bölüm daha kapsamlı olacak" ifadelerine yer verdi.