'SABRIN İMTİHANI'

Oruç tutma süresinin 17 saatte çıktığı yaz mevsiminde vatandaşları sıcak hava zorluyor. Sıcaklıkların etkisi ile daha da zorlaşan oruç, özellikle açık alanlarda ve sıcak ortamlarda çalışanlar için daha zorlu geçiyor. Haziran sıcak

VAN 20.06.2015 12:33:31 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Haziran sıcaklığına denk gelen Ramazan ayı, tüm zorluklara rağmen oruç tutularak geçiriliyor. Sıcaklıkların da etkisi ile daha da zorlaşan oruç, inşaatta ve fırınlarda çalışan vatandaşları yıldırmıyor. Van'da 17 saat süreyle aç ve susuz kalan inşaat çalışanları ve fırın ustaları, bir yandan oruçlarını tutarken, bir yandan da hummalı bir şekilde işlerini yapıyor.

'SABRIN İMTİHANI'

Kapalı mekânlarda çalışanlara göre daha güç koşullarda oruçlarını tamamlayan emekçiler gazetemize konuştu. İnşaat işçileri ve fırın ustaları Ramazan'ın kendileri için tam anlamıyla 'sabrın imtihanı' olduğıunu söylüyor.

'AÇLIK VE SUSUZLUĞA ALDIRIŞ ETMİYORLAR'
Van'da 25 dereceye varan hava sıcaklığı, Ramazan'da oruç tutanları zorluyor. Sıcak nedeniyle pek çok kişi oruç tutmakta büyük güçlükler yaşarken, en ağır mesleklerden biri olan inşaat ve fırın işçiliğinde oruç tutmak daha da zorlaştı. Ağır iş yükü ve Ramazan yoğunluğu nedeniyle tüm gün durmadan çalışan fırın ustaları, açlık ve susuzluğa aldırış etmeden oruç tutuyor. Güneş altında zor şartlarda oruç tutan inşaat işçileri de güç koşullarda çalışmalarını da sürdürüyor.

'RAMAZAN BİTTİ, AZ KALDI'
Zor şartlarda oruç tuttuklarını belirten emekçiler, oruç tutmaktan keyif aldıklarını söyledi. 1 ay oruç tutmanın kendilerini bu sıcak havada zorlayabileceğini ancak bu ibadetten vazgeçemediklerini ifade eden işçiler, "Ramazan bitti, az kaldı' şakasını da kendi aralarında yapmayı ihmal etmiyorlar.

'SERİN YERLERİ TERCİH EDİYORLAR'
Öte yandan zorlu şartlara rağmen oruç tutanların yanı sıra birçok kişi de sıcak nedeniyle zorluk yaşıyor. Kavurucu sıcaklarda oruç tutanlar uyumak için park ve serin yerleri tercih ederken, zamanı buralarda değerlendiriyor.

'SİNEK AVLIYOR'
Ramazan öncesi günün her saatinde hareketli ve kalabalık olan şehir merkezi ise bu aralar iftar saatine kadar sinek avlıyor. Vatandaşlar işi olmadıkça çok fazla dışarı çıkmıyor.

AKŞAM VAN BAŞKA GÜZEL
Ancak gündüz bunalan halk da kendini iftardan sonra sokağa atıyor. Ramazan Ayı'nın gelmesi ile birlikte Van'ın en işlek caddeleri iftardan sonra şenlenmeye başladı. İftar sofralarında birlikte vakit geçiren aileler, iftardan sonra ise çarşıya akın ediyor ve burada dev semaverlerle demlenen ve kıtlama şeker ile içilen çayın keyfini çıkartıyor.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş